وي با اشاره به مرمتهاي صورت گرفته در اين بنا از سال 81 تا 88 اظهار داشت: مرمت آجر فرش ايوان شمالي، اجراي اندود گچ اتاقها، مرمت نماي حياط، سبکسازي اندود پشتبام و مرمت سردر ورودي بنا تا سال 84 و مرمت نماي آجري زيرزمين، استحکامبخشي جرزهاي زيرزمين و کفسازي زيرزمين تا سال 88 انجام شد.
نصرآبادي افزود: همچنين در سال 90 کار لايهبرداري اندود فرسوده پشتبام، اجراي مجدد اندود کاهگل پشتبام و اجراي رخبام حياط مرکزي صورت گرفت.
اين مقام مسول تصريح کرد: با انجام عمليات مرمتي شامل اندود ديوارهاي اطراف بنا، اجراي ناودان و رخبام و تعويض در و پنجره فرسوده چوبي در سال 91، مرمت خانه لاله در اين بافت تاريخي به پايان رسيد.
خاطرنشان ميشود؛ اين بنا در سال 1370 با شماره 2941 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است. از عناصر معماري آن ميتوان به سردر رفيع، هشتي، دهليز، حياط مرکزي، زيرزمين، ايوان در ضلع شمالي، اتاقهاي تابستاني و مطبخ اشاره کرد.
اين خانه، از خانههاي ايراني است که با ويژگي معماري سنتي، داراي سبک درونگرا ساخته شده است. داراي سردر ورودي با تزئينات آجري پرکار است و پوشش اتاقها و راهروهاي آن کليل پوش بوده و هشتي آن گنبد عرقچين و پوشش مطبخ با طاقهاي جناغي بوده است.
122/
انتهای پیام/