پيام ميراث فرهنگي صلح و دوستي براي جهانيان است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «مسعود علويان صدر» عصر امروز با بيان اين مطلب در ديدار با تعدادي از اساتيد دانشگاه ساکاريا از کشور ترکيه با اشاره به اهميت ميراث فرهنگي در دنيا افزود: يکي از رسالت‌هاي مهم جوامع علمي در هر کشور فراهم کردن زمينه آشنايي هر چه بيشتر اقشار مختلف جامعه با ميراث فرهنگي در آن کشور است.

وي گفت: بر همين اساس و با توجه به اين که ميراث فرهنگي در حقيقت پيام‌آور صلح و دوستي براي جهانيان است رسالت گروه‌هاي علمي و دانشگاهي براي آشناسازي هر چه بيشتر اقشار مختلف با مواريث فرهنگي اعم از مواريث ملموس و غيرملموس اهميت و افزايش مي‌يابد.

وي تصريح کرد: يکي از رسالت‌هاي علمي ما اين است که مفاهيم رايج در حوزه ميراث فرهنگي را شناسايي و آنرا در جريان زندگي افراد در سطح بين‌الملل تبيين کنيم.

علويان صدر با اشاره به اهميت و ضرورت تبيين مواريث فرهنگي خاطرنشان کرد: تبيين مواريث فرهنگي مي‌تواند به هم‌افزايي فرهنگ، سنن، آداب و رسوم ملت‌ها منجر شود.

وي با بيان اين که سفر اساتيد دانشگاه از کشور ترکيه به ايران يک فرصت مغتنم به شمار مي‌رود خاطر نشان کرد: ايران و ترکيه در طول قرن‌ها با يکديگر تعاملات فرهنگي بسيار مناسبي داشته‌اند.

وي با اشاره به اشتراکات فرهنگي و اعتقادي بين ايران و ترکيه يادآور شد: همواره در طول قرون متمادي ايران و ترکيه داراي اشتراکات ارزشمند فرهنگي و اعتقادي بوده‌اند که اين اشتراکات باعث نزديکي دو ملت با يکديگر شده‌ است.

وي با بيان اين که جدايي جغرافيايي به معناي جدايي انديشه‌ها نيست اضافه کرد: يکي از مهمترين وجه اشتراک بين ايران و ترکيه پايبندي به اصول اسلامي و تقيد به دين مبين اسلام و فرامين اين دين الهي است.

وي خطاب به اين اساتيد دانشگاه يادآور شد: سفر شما به ايران يک فرصت مغتنم است و در حقيقت شما به عنوان سفيران علمي و فرهنگي ترکيه به ايران سفر کرده‌ايد.

وي با اشاره به ابعاد گسترده اشتراکات فرهنگي بين ايران و ترکيه ادامه داد: بخشي از مردم ايران به لحاظ زبان و گويش به مردم ترکيه نزديک هستند و بسياري از آداب، رسوم، سنن و ... بين دو ملت به يکديگر نزديک هستند و شباهت‌هاي زيادي بين آن‌ها وجود دارد.

علويان صدر خاطر نشان کرد: حتي بازي‌هاي سنتي بين ايران و ترکيه به صورت مشترک وجود دارد که نشان‌دهنده نزديکي فرهنگ دو کشور با يکديگر است.

معاون ميراث فرهنگي کشور افزود: کميته ميراث جهاني به تازگي به اشتراکات بين‌الدول توجه جدي داشته که در خصوص ايران و ترکيه يکي از مهمترين اشتراکات اين دو کشور برگزاري مراسم جشن نوروز است.

علويان صدر ادامه داد:‌ البته جشن نوروز در 9 کشور حوزه نوروز برگزار مي‌شود که در اين ميان ايران و ترکيه دو کشوري هستند که به اين مراسم و جشن نوروز اهميت ويژه‌اي قائل هستند.

معاون ميراث فرهنگي کشور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به ماموريت‌هاي سه‌گانه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: علاوه بر حوزه ميراث فرهنگي ايران و ترکيه در حوزه صنايع دستي و گردشگري نيز مي‌توانند با يکديگر همکاري‌هاي بسيار مناسبي داشته باشند.

وي اضافه کرد: همچنين دو کشور در حوزه باستان‌شناسي و همکاري‌‌هاي موزه‌اي نيز مي‌توانند با يکديگر تعامل و همکاري داشته باشند.

در ادامه اين جلسه رئيس دانشگاه ساکارياي ترکيه نيز با ابراز خرسندي از سفر به ايران و بازديد از جاذبه‌هاي فرهنگي و تاريخي کشورمان گفت: کاملا واضح است که همکاري ايران و ترکيه با يکديگر در حوزه‌هاي فرهنگي يک ضرورت به حساب مي‌آيد.

«محمد گنان» اضافه کرد: مطمئن هستم که همکاري‌هاي ايران و ترکيه در حوزه‌هاي گوناگون خصوصا حوزه ميراث فرهنگي نتايج و آثار بسيار خوبي در پي خواهد داشت.

وي با اشاره به اشتراکات ايران و ترکيه در حوزه‌هاي اعتقادي و فرهنگي يادآور شد: از نظر اعتقادي و توجه به فرامين دين مبين اسلام دو کشور ايران و ترکيه از جايگاه ويژه‌اي برخوردار هستند و همکاري اين دو کشور اسلامي بسيار حائز اهميت است.

«محمد گنان» افزود: در همين مدت کوتاه سفر به ايران و بازديد از جاذبه‌هاي بي‌نظير تاريخي و فرهنگي کشور ايران متوجه اهميت و ضرورت نزديکي دو کشور با يکديگر شدم.

وي خاطرنشان کرد: همکاري ايران و ترکيه در تمامي حوزه‌ها از جمله ميراث فرهنگي اهميت بسيار زيادي دارد.

به گزارش ميراث آريا، در اين ديدار همچنين تعداد ديگري از اساتيد دانشگاه از کشور ترکيه به بيان ديدگاه‌هاي خود در رابطه با ايران و ضرورت افزايش همکاري‌هاي بين دو کشور پرداختند.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391062669