همچنين اين نقشه داراي لايه پشتيبان غيراصولي از جنس پارچه است و به کار بردن چسب نامناسب، باعث تغيير رنگ، شکنندگي و ريختگي فراوان آن شده است.
گفتني است؛ نگارش نام خليج فارس، در معرفي درياي جنوبي ايران در اين نقشه قديمي، گوياي اصالت اين نام در قياس با اسامي ديگر است و ميتوان از آن به عنوان سندي جديد در اثبات اين نام تاريخي بهرهبرداري کرد.
بر اساس اين گزارش، در مرمت اين نقشه مهم، کارشناسان سازمان اسناد و کتابخانه ملي، پس از طي مراحل آسيبشناسي، بافتزدايي، پاکسازي و اسيدزدايي به باز کردن مرمتهاي قديمي موجود در پشت اثر پرداختند و با توجه به ابعاد نقشه، اين کار در مدت زماني نسبتا طولاني و با استفاده از ابزارهاي تخصصي و با حوصله فراوان صورت پذيرفت.
خاطرنشان ميشود؛ در حال حاضر کارشناسان مرمت اسناد، به عنوان مرجعي براي ترميم و بازسازي اسناد معتبر داخلي و خارجي به شمار ميروند و در سالهاي اخير کشورهاي زيادي مانند عراق، قزاقستان، تاجيکستان و پاکستان و ديگر کشورهاي خاورميانه و عضو همکاريهاي اقتصادي (اکو) تمايل خود را براي ترميم اسناد تاريخي و همچنين آموزش کارشناسان خود توسط کارشناسان سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران نشان دادهاند.
122/
انتهای پیام/