«سيد محمدرضا فاضل هاشمي» شيوه صفحهآرايي اين نسخه را همانند شيوه معمول دوره تيموري دانست و افزود: سه سطر اول، وسط و آخر هر صفحه به خط ريحان جلي به طلا تحريردار و لاجورد است و خطوط ديگر نيز به نسخ نوشته شده است.
وي کاغذ به کار رفته در اين نسخه را کاغذ سمرقندي ذکر کرد و اظهار داشت: 2 صفحه آغاز، هر يک در پنج سطر، به قلم زر تحريردار و به طور کامل مذهب و مرصع و داراي کتيبه صدر و ذيل است و حاشيه پهن بيروني، مزين به نيم ترنجها و سر ترنجهاي متوالي، متقارن و متوازن است.
فاضل هاشمي خاطرنشان کرد: در اين نسخه، سرسورهها داراي کتيبه مذهب و مرصع است و نشانههاي خمس، عشر و سجده با شمسههاي زرين به طلا و لاجورد مزين شده و جدولبنديها در حاشيه به طلا و لاجورد است.
وي ادامه داد: اسامي سورهها، به خط ثلث لاجورد کتابت شده و فواصل آيات، گوي زرين به خالهاي لاجوردي منقوش شده است.
اين مقام مسوول افزود: صفحه آخر اين نسخه نيز پنج سطري و به قلم زر تحريردار و داراي پيشاني صدر و ذيل مزين به گل و برگ زرين و پيچ و خمهاي اسليمي است. جلد اين نسخه تيماج سوخت و داراي ترنج و سر ترنج و چهار لچکي بوده و در حاشيه بيروني آن آيتالکرسي به خط ثلث نگاشته شده است.
فاضل هاشمي اضافه کرد: اين نسخه از قرآن کريم طبق يادداشت پشت برگ آغازين آن، در سال 1099 در اختيار مستوفي ايالت آذربايجان بوده است.
122/
انتهای پیام/