4 اثر تاريخي کرمانشاه در فهرست موقت ميراث جهاني جاي گرفت

«آتوسا مومني» در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)،، با اعلام اين خبر اظهار داشت: در شوراي عالي سياستگذاري ثبت آثار تاريخي کشور که 23 و 24 مهرماه امسال با حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد، غار قوري قلعه، غار پرآو، قلعه يزدگرد و معبد آناهيتا از استان کرمانشاه در فهرست موقت ميراث جهاني قرار گرفتند.

وي افزود: در اين نشست، تعداد 50 اثر تاريخي غيرمنقول، 40 اثر طبيعي و 10 اثر ميراث معنوي و آثار ناملموس براي نامزدي ثبت جهاني در فهرست موقت ثبت جهاني از استان‌هاي مختلف کشور تصويب شدند.

به گفته اين مقام مسوول، اين تعداد آثار تنها در مرحله نامزدي براي ثبت جهاني قرار دارند که پرونده آنها بايستي تا 31 ماه مارس ميلادي (فروردين ماه 92) آماده و تکميل شود.

لازم به ذکر است؛ غار قوري قلعه بنا به تحقيقات به عمل آمده به عنوان بزرگترين غار آبي آسيا لقب گرفته که علاوه بر گردشگراني که براي تفريح مراجعه مي‌کنند مکان مناسبي براي گروه‌هاي غارنوردان، پژوهشگران، زمين‌شناسان و گروه‌هاي ديگر به شمار مي‌رود.

معبد آناهيتا که بر اساس نظر برخي از محققان، اين بنا کاخي ناتمام براي خسرو پرويز معرفي شده و عده‌اي نيز زمان ساخت آن را به اواخر سده سوم و آغاز سده دوم قبل از ميلاد و عده ديگر آن را به سده اول قبل از ميلاد نسبت مي‌دهند.

غار پَراو يا پر آب نيز نام غاري در کوه پراو در 12 کيلومتري شمال شرق شهر کرمانشاه قرار دارد که 40 سال پيش در زمان اکتشاف، بزرگترين غار عمودي دنيا بوده است و به همين دليل لقب اورست غارهاي جهان را به آن اطلاق کردند.

قلعه يزدگرد به مجموعه بناهايي مربوط به دوره ساسانيان، در روستاي ليشان شهرستان رامهرمز و همچنين مجموعه‌اي ديگر در روستاي زرده در دالاهو در استان کرمانشاه اشاره دارد.

122/


انتهای پیام/

کد خبر 1391072516