مرمت بيش از 200 قطعه اثر عاجي در کردستان

«امير الهي» در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: حفاظت و استحکام‌بخشي آثار عاجي در کارگاه مرمت استان کردستان از سال 90 آغاز شده و تا کنون بيش از 200 قطعه اثر عاجي مورد مرمت و بازسازي قرار گرفته‌اند.

وي افزود: همچنين مرمت آثار فلزي، سفالي، سنگي و 2 نسخه از مجموعه اسناد خطي خانواده وکيل در سنندج و مرمت آثار سفالي تپه زاگرس در سنندج، امامزاده عقيل بيجار و روستاي ملاماچه سقز نيز در دست انجام است.

به گفته اين مقام مسوول، علاوه بر مرمت آثار عاجي، مرمت و استحکام‌بخشي 10 اثر سفالي، حفاظت از 17 اثر فلزي از مناطق مختلف از جمله روستاي ملامچه، مرمت و استحکام‌بخشي هفت مهره از جنس خمير شيشه و همچنين مرمت و استحکام‌بخشي آثار موزه مردم‌شناسي در پنج مورد از جمله آثار مرمت شده در اين مدت توسط اداره کل ميراث فرهنگي کردستان هستند.

الهي با اشاره به ديگر فعاليت‌هاي اين اداره کل يادآور شد: حضور در نمايشگاه تخصصي به مناسبت هفته ميراث و ارائه مجموعه گزارش کارهاي عملي شامل شناسنامه آسيب‌شناسي آثار، پژوهش در خصوص حفاظت ساغر مفرغي زيويه، جزوه آموزشي انواع روش‌هاي پاکسازي آثار سفالين، چگونگي حفاظت از آثار عاجي، ارائه کارها در قالب چاپ مقاله، پوستر و معرفي شيوه‌هاي درمان و مرمت آثار نيز در اين مدت صورت گرفت.

وي افزود: پژوهش و ارائه مقاله و گزارش تفصيلي در زمينه سفال، عاج و فلز و همچنين پاکسازي مکانيکي و قارچ‌کشي نسخه‌اي از اسناد عمارت وکيل نيز از ديگر اقدامات مرتبط با مرمت در اين مدت بوده است.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 139107279