کارگاه خواهر و برادري براي کودکان در تهران برگزار شد

«ليلا کفاش‌زاده» در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: از ديرباز در بيشتر آيين‌هاي ايرانيان بر مهرورزي تاکيد شده است که بر همين اساس و به مناسبت عيد غدير خم، براي اولين بار با الهام از آيين‌ها و سنت‌هاي شفاهي موجود درباره عيد غدير خم کارگاهي براي ايجاد دوستي بيشتر در بين کودکان طراحي و اجرا کرديم.

وي خاطرنشان کرد: انجام اين گونه فعاليت‌ها در قالب بازي و برنامه‌هاي شاد هم باعث جذب کودکان به سنت‌هاي ديني و فرهنگي مي‌‌شود و هم وحدت بين افراد جامعه را از کودکي استوار مي‌سازد.

اين مقام مسوول در ادامه با اشاره به اينکه اين کارگاه در مدرسه سميه و خانه کتابدار برگزار شد، تصريح کرد: بايد از کودکي براي زنده کردن آداب و رسوم و ميراث شفاهي کشورمان برنامه‌ريزي و تلاش کنيم که در همين راستا پيشنهاد مي‌کنيم براي سال آينده به صورت سراسري در مراکز ميراث استان‌هاي کل کشور چنين کارگاه‌هايي برگزار شود.

کفاش‌زاده با بيان اينکه آداب و رسوم بسياري پيرامون غدير موجود است، گفت: به عنوان نمونه در منطقه سمنان زنان روستايي آب هفت چشمه را جمع‌آوري مي‌کردند و در شب عيد پلويي با اين آب چشمه‌هاي هفت‌گانه مي‌پختند. سپس آبي که از برنج باقي مي‌ماند را در کوزه‌اي مي‌ريختند و در روز عيد در خانه ريش‌سفيد فاميل جمع مي‌شدند.

وي ادامه داد: به تمام مهمانان مهره‌اي رنگي داده مي‌شد که نيتي کنند. پس از نيت مهره را داخل کوزه‌اي که آب برنج در آن جمع شده بود مي‌انداختند و سپس ريش سفيد با تفالي به حافظ شعر مي‌خواند و يکي يکي مهره‌‌هاي مهمانان را از داخل کوزه درمي‌آورد. هر کس رنگ مهره خود را مي‌دانست و با خواندن شعر نيت خود را مي‌گرفت.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 1391080950