وي افزود: توجه به اصول و قوانين اکوتوريسم و همچنين علاقهمندي به طبيعت و حفظ محيط پيراموني باعث تداوم و بقاي گنجينهها و ميراث طبيعي و انساني شده و توسعه پايدار را در پي خواهد داشت؛ اکوتوريسم مبتني بر توسعه پايدار و فعاليت انسانمدار و انسانمحور است.
فياضي يادآور شد: اکوتوريسم در کشورمان داراي شاخهها و فعاليتهاي متنوعي است که براي بسياري از سنين و سليقههاي مختلف گزينهاي در پيشرو دارد شاخههايي همچون غارنوردي، گردشگري روستايي و عشايري، گردشگري ماجراجويانه، گردشگري کشاورزي و فعاليتهايي که هر يک وابسته به موقعيتهاي جغرافيايي خاص خود است.
مديرکل طبيعتگردي کشور با اشاره به اين که غارنوردي از شاخههاي اکوتوريسم به شمار ميرود، گفت: غارها را ميتوان از جنبههاي گوناگون نظير حجم و طول، نوع تشکيلات داخلي و ساختار، افقي و عمودي بودن آن، جنس سنگهاي محيطي و ريختشناسي ساختمان يا مورفولوژي و ساختار هندسي، زمان پيدايش، عمر سنگ و از نظر روش شکلگيري تقسيم کرد.
وي با اشاره به وجود بيش از 2 هزار غار در ايران گفت: هزار و 200 مورد آن شناسايي شدهاند که البته از نظر باستانشناسي، جغرافيايي و غيره مورد مطالعه قرار نگرفتهاند که شامل غارهاي آهکي، نمکي، باستاني و دستساز بشر هستند.
فياضي ادامه داد: از 565 غاري که در سايت غارهاي ايران ثبت شده است استان تهران با 56 غار بيشترين غار و استان بوشهر با يک غار کمترين آنها را دارا است.
مديرکل طبيعتگردي اظهار داشت: امروزه تعداد غارنوردان آماتور از حرفهاي بيشتر است. اينان کساني هستند که بيشتر به جنبههاي تفريحي و ورزشي غارنوردي توجه داشته و جالب اين که بيشتر غارها توسط اين غارنوردان آماتور کشف شده است.
وي تصريح کرد: انجمن غارنوردان و غارشناسان مدتي است که در ايران به ثبت رسيده و موجب گردهمايي علاقهمندان به اين رشته شده است، افراد علاقهمند ميتوانند با مراجعه به سايت اين انجمن در جريان برنامهها و آموزشهاي آن قرار گيرند.
فياضي گفت: ما از اين انجمن انتظار داريم که با شناسايي کامل و تهيه نقشه از غارهاي ناشناخته ايران و گردآوري اطلس اطلاعات در اين زمينه ما را ياري کرده تا بتوانيم در معرفي اين پتانسيل پنهان اکوتوريسم کشورمان اقدامات شايستهاي را انجام دهيم.
/117
انتهای پیام/