مرمت سراي ميرابوالحسن بازار جهاني تبريز به اتمام رسيد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» با اعلام اين خبر اظهار داشت: آسيب‌هاي وارد شده به ايوان ضلع شمالي کاروانسرا در طول زمان آن را در معرض ريزش و تخريب قرار داده بود که با عمليات مرمتي حفاظت و استحکام‌بخشي شد.

محمدي با بيان اينکه کاروانسراي ميرابوالحسن بر اساس قرائن و شواهد معماري ايوان‌هاي ديگري هم داشته است، يادآور شد: به نظر مي‌رسد ساير ايوان‌ها در طول زمان تخريب شده و تنها اين تک ايوان باقي مانده بود که با تلاش مرمتگران اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي احيا و حفاظت شد.

وي با بيان اينکه 2 ماه براي آسيب‌شناسي و طراحي مرمت اين ايوان زمان صرف شده است، مدت زمان اجراي عمليات استحکام‌بخشي و مرمتي بر روي اين اثر را چهار ماه عنوان کرد.

اين مقام مسوول با اشاره به اينکه قدمت سراي ميرابوالحسن به دوره قاجار برمي‌گردد، خاطرنشان کرد: ايوان اين سرا با ارتفاع 13 متر داراي کاربندي‌هاي برجسته، يک شمسه، آجرهاي خفته و راسته حصيري روي بدنه و نما و نيز تاقي ترکيبي است که بسيار مورد توجه است.

محمدي تصريح کرد: در سال 89 اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آب‌نما و حوض تاريخي اين سرا را احيا و مرمت کرده و علاوه بر احياي بدنه سرا نسبت به کف‌سازي آن نيز اقدام کرده بود.

وي افزود: کاروانسراي ميرابوالحسن در ضلع غربي بازار تاريخي تبريز و بين بازار سراجان و بازار مسجد جامع واقع شده و از سه ورودي تشکيل شده است.

يادآور مي‌شود، بازار ثبت جهاني شده تبريز از بيش از 160 عنصر ، 16 راسته، 14 دالان، 20 تيمچه، 25 سرا و 14 مسجد تاريخي تشکيل شده است.
122/

انتهای پیام/

کد خبر 139108185