محمدي با بيان اينکه کاروانسراي ميرابوالحسن بر اساس قرائن و شواهد معماري ايوانهاي ديگري هم داشته است، يادآور شد: به نظر ميرسد ساير ايوانها در طول زمان تخريب شده و تنها اين تک ايوان باقي مانده بود که با تلاش مرمتگران اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي احيا و حفاظت شد.
وي با بيان اينکه 2 ماه براي آسيبشناسي و طراحي مرمت اين ايوان زمان صرف شده است، مدت زمان اجراي عمليات استحکامبخشي و مرمتي بر روي اين اثر را چهار ماه عنوان کرد.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه قدمت سراي ميرابوالحسن به دوره قاجار برميگردد، خاطرنشان کرد: ايوان اين سرا با ارتفاع 13 متر داراي کاربنديهاي برجسته، يک شمسه، آجرهاي خفته و راسته حصيري روي بدنه و نما و نيز تاقي ترکيبي است که بسيار مورد توجه است.
محمدي تصريح کرد: در سال 89 اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آبنما و حوض تاريخي اين سرا را احيا و مرمت کرده و علاوه بر احياي بدنه سرا نسبت به کفسازي آن نيز اقدام کرده بود.
وي افزود: کاروانسراي ميرابوالحسن در ضلع غربي بازار تاريخي تبريز و بين بازار سراجان و بازار مسجد جامع واقع شده و از سه ورودي تشکيل شده است.
يادآور ميشود، بازار ثبت جهاني شده تبريز از بيش از 160 عنصر ، 16 راسته، 14 دالان، 20 تيمچه، 25 سرا و 14 مسجد تاريخي تشکيل شده است.
122/
انتهای پیام/