تصويب طرح سرمايه‌گذاري حاشيه سد قلعه چاي عجب‌شير

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، «تراب محمدي» افزود: اين طرح در 150 هکتار از اراضي حاشيه سد قلعه چاي و با اولويت گردشگري سلامت و گردشگري ورزشي اجرا خواهد شد.

وي با اشاره به تصويب طرح جامع سرمايه‌گذاري اين منطقه و دريافت ارزيابي‌هاي زيست محيطي، افزود: شرکت شانلي سهند آتروپات به عنوان سرمايه‌گذار اصلي با جلب مشارکت طرف خارجي زمينه را براي سرمايه‌گذاري به ارزشي بالغ بر 900 ميليارد ريال فراهم کرده است.

محمدي با تشريح اين طرح سرمايه‌گذاري اظهار داشت: طبيعت‌گردي در حاشيه سد قلعه چاي شامل کوه‌پيمايي، صخره‌نوردي، ورزش‌هاي آبي و بهره‌برداري از امکانات معرفي و بازديد از قلعه تاريخي موجود در منطقه خواهد بود.

عضو شوراي مشورتي گردشگري کشور افزود: پرورش گونه‌هاي نادر و کمياب جانوران دريايي و گونه‌هاي نادر گياهان، احداث مجتمع اقامتي و هتل و نيز ساخت تله‌سيژ از ديگر امکانات و تاسيسات پيش‌بيني شده براي را‌ه‌اندازي در منطقه نمونه گردشگري حاشيه سد قلعه چاي هستند.

محمدي زمان‌بندي اجراي کامل اين طرح را 10 ساله عنوان کرد و گفت: اولويت با طرح‌هاي زودبازده و حفاظت از طبيعت بکر منطقه نمونه گردشگري حاشيه سد قلعه چاي خواهد بود.

وي با اشاره به پتانسيل‌هاي بالاي اين منطقه خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در کنار سد، وجود قلعه بزرگ و معروف داش قلعه(ضحاک) در انتهاي سد، چشم‌انداز زيباي امتداد دره قلعه چاي، روستاهاي کوهپايه‌اي، آب و هواي مطبوع و دسترسي به دامنه‌هاي سهند از جمله قابليت‌ها و فرصت‌هاي منطقه قلعه چاي به شمار مي‌رود.

منطقه نمونه گردشگري حاشيه سد قلعه چاي در فاصله 30 کيلومتري شهرستان عجب‌شير قرار گرفته و داراي قبرستان‌هاي تاريخي با سنگ نوشته‌هاي ارزشمند، روستاهاي تاريخي و کبوترخانه‌هاي قديمي هستند.
الف/117

انتهای پیام/

کد خبر 1391082435