پيشينه معبد هندوها در بندرعباس به نمايش درآمد

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان هرمزگان در گفت و گو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: ارائه اطلاعاتي جامع درباره اين معبد تاريخي استان هرمزگان در قالب عکس، از طرف انجمن مردم‌نهاد دوستداران کتاب استان و با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي استان صورت گرفت.

در اين روز عکس‌هايي از شيوه معماري، مجسمه‌هاي موجود در معبد که بعدها در دهه 30 توسط هندوها از ايران خارج شدند و آئين‌ها و مراسم مذهبي که در اين معبد انجام مي‌شده به نمايش گذاشته شد.

«عباس نوروزي» با اشاره به اينکه اين معبد در دوره قاجار و در زمان سلطنت مطفرالدين‌شاه توسط هندي‌هايي که در اين مکان به تجارت مشغول بودند ساخته شده، افزود: شاخصه اصلي و قابل توجه اين معبد تاريخي، گنبد آن است که با تمام گنبدهاي ايران تفاوت دارد و به شيوه معماري هندي ساخته شده اما رواق‌هاي معبد متاثر از اقليم منطقه و همچنين معماري ايراني اسلامي است.

وي خاطرنشان کرد: معبد هندوها از سال 1373 که اداره ميراث فرهنگي بندرعباس راه‌اندازي شد، به تملک ميراث درآمده و در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيد که در اين مدت برخي اقدامات مرمتي در راستاي حفظ بنا نيز صورت گرفته است.

اين معبد از جمله نشانه‌هاي تاريخي بندرعباس است که توجه هر تازه واردي را به خود جلب مي‌کند و امروزه در کنار يکي از خيابان‌هاي اصلي شهر قرار گرفته ‌است. علاوه بر تزئينات گچبري و مقرنس‌کاري‌هاي منحصر به فردي که دارد، مهمترين تزئينات به کار رفته در آن نقاشي‌هاي هندي است که نشانگر مذاهب هندوها است.
122/ص






انتهای پیام/

کد خبر 1391082722