قائممقام کانون جهانگردي و اتومبيلراني در اين نشست با بيان اين که حمايت از صنايع دستي به منزله پاسداشت فرهنگ و تمدن کهن اين مرز و بوم است، اظهار داشت: ما با اين همکاري قصد رقابت با هيچ نهاد يا ارگاني را نداريم و اميدواريم با استفاده از ظرفيتهاي کانون و اتحاديه بتوانيم صنايع دستي و گردشگري کشور را به شکل مطلوب در داخل و خارج کشور معرفي کنيم و زمينه فروش اين آثار را فراهم بياوريم.
صفيخاني با تاکيد بر اين که کانون از کليه ظرفيتهاي خود براي توسعه صادرات صنايع دستي استفاده خواهد کرد، افزود: با توجه به قرار دادن ظرفيتهاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در کنار هم به عنوان اضلاع مثلث توسعه فرهنگي، ميتوان از ظرفيتهاي اين حوزهها در صنعتي کلان به نام «گردشگري و صنايع وابسته» به عنوان الگوي پايدار و پوياي تعادل عمومي اقتصاد ايران استفاده کرد.
قائممقام کانون گفت: افزايش سطح اشتغال عمومي، ازدياد درآمد سرانه ملي، جذب گردشگران خارجي، توسعه اقتصاد بومي و معيشت عمومي و گسترش صادرات کالاهاي غيرنفتي تنها گوشهاي از سرفصلها و مزيت توسعه صنايع دستي بهخصوص در بازارهاي بينالمللي است و اميدواريم با اين تفاهمنامه، گام ارزشمندي در مسير تحقق اهداف فوق برداشته شود.
در اين نشست همچنين مديران اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان صنايع دستي با تاکيد بر ضرورت توسعه پايدار صادرات صنايع دستي، خواهان تشکيل کنسرسيوم صادرات در همين زمينه شدند و دستيابي هنرمندان به بازارهاي بينالمللي را به مشارکت و حضور همهجانبه ايران در نمايشگاههاي جهاني وابسته دانستند.
در اين نشست همچنين به منظور جلوگيري از سوء استفاده از حقوق مادي و معنوي صنايع دستي اصيل ايراني بر ضرورت ثبت جهاني هنرهاي سنتي ايران تاکيد شد.
از مهمترين بندهاي اين تفاهمنامه ميتوان به الگوسازي شيوه زندگي شرقي با اولويت زندگي ايراني در حيطه برونمرزي، افزايش همکاريهاي فني، هنري، تجاري، اقتصادي و حمل و نقل صنايع دستي، عرضه خدمات تخصصي مشاورهاي و برپايي نمايشگاههاي ملي و بينالمللي اشاره کرد.
الف/ب/112
انتهای پیام/