«مجتبي رضواني» افزود: همچنين مرمت و بازسازي در تکبناهاي با ارزش موجود در بافت بازار همچون مدرسه سپهداري، حوزه علميه امام خميني (ره) و مدرسه آقا ضياءالدين و مرمت و ساماندهي گذرها و راستهها به ويژه کفسازي با سنگ مناسب نيز در اين مدت انجام شده است.
وي خاطرنشان کرد: طراحي، تهيه و نصب راهنما و معرفي مربوط به گذرها، سراها و طراحي و ساخت سردر ورودي مجموعه بازار اراک از ديگر اقدامات اين اداره کل در ارتباط با معرفي هر چه بيشتر مجموعه بازار اراک بوده است.
سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي استان مرکزي درباره حفاظت فيزيکي اين مجموعه تاريخي و ارزشمند استان نيز گفت: بيش از 1000 مورد بازديد و سرکشي از اين مجموعه توسط ماموران يگان حفاظت ميراث فرهنگي استان انجام شده و بيش از يکصد مورد اخطاريه و شکايت به منظور برخورد با متخلفان و آسيبرسانندگان به بافت و مجموعه تاريخي بازار اراک تنظيم شده است.
رضواني با اشاره به ارائه خدمات به کسبه و ساکنان بازار و بافت تاريخي اراک تصريح کرد: اين اداره کل بيش از 400 مورد مفاصا حساب نقل و انتقال، مجوز صدور پروانه ساخت، گواهي پايان و بيش از 200 مورد مجوز تعميرات فضاهاي تاريخي داراي مالک خصوصي مطابق ضوابط سازمان ميراث فرهنگي کشور صادر کرده است.
وي تاکيد کرد: اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي و دستگاههاي دولتي استان که در اين مجموعه نقش دارند بايد در مرمت، بهسازي و هويتبخشي مجموعه تاريخي بازار اراک با هم همکاري و مشارکت داشته باشند.
رضواني افزود: براي حفظ اصالت تاريخي و فرهنگي بازار، اين اداره کل براي مرمت، بهسازي و هويتبخشي مجموعه تاريخي بازار اراک، خواستار همکاري بيشتر مشارکت بخش خصوصي به ويژه هيات امناي بازار، شهرداري بافت تاريخي، شوراي شهر، فرمانداري اراک، اوقاف و امور خيريه شد.
122/الف
انتهای پیام/