بناي تاريخي اين حمام، در ضلع جنوبي امامزادگان سلطان محمد و سلطان ابراهيم واقع شده و قدمت آن به دوره صفويه برميگردد. اين حمام در زلزله سال 1347 به طور جدي آسيب ديده و پس از آن غيرقابل استفاده بوده است.
بر اساس اين گزارش، اين بنا پس از مرمت، براي موزه در نظر گرفته شد و با وجود تهيه و اهداي وسايل توسط دهياران و دوستداران فرهنگ، به دليل گستردگي فضاهاي مختلف حمام از قبيل سربينه، بينه، خزينه در 2 قسمت مردانه و زنانه، در چيدمان وسايل موزه با کمبود وسايل مواجهه شده است.
با توجه به اينکه دولت تنها بستر و فضاي موزهها را فراهم ميکند و مردم هر منطقه نقش اصلي در رونق موزهها را دارند و موزههاي مردمشناسي به طور مستقيم توسط خود مردم شکل ميگيرند، همکاري مردم اين شهرستان نيز در ارتباط با اهداي اشياي قديمي ميتواند موجب تقويت غناي اين موزه به عنوان يک مرکز فرهنگي، آموزشي، تحقيقي و پژوهشي شود.
مردم استان ميتوانند اشيايي که در زندگي عادي و روزمره مردم قديم مورد استفاده بوده و همچنين تصاويري که به شهر قديم فردوس ارتباط دارد را به صورت اهدايي و يا اماني در اختيار موزه مردمشناسي اين شهرستان قرار دهند که در صورت اهداي اشيا، در کنار آثار نام اهداکننده نيز قيد ميشود.
همچنين براي همه آثار اهدايي و اماني شناسنامه اثر صادر و رسيد به فرد تحويل ميشود تا هر زماني که خواست آثار اماني خود را از موزه پس بگيرد.
لازم به ذکر است؛ موزه فردوس داراي دو بخش کلي، بخش معرفي کارکردهاي حمام و بخش مشاغل و حرفه سنتي است که در قسمت مردانه حمام، آداب و رسوم مرتبط با حمام از قبيل کارکرد اجتماعي حمام، غرفههاي دلاکي و حجامت با استفاده از وسايل و مانکنها به نمايش گذاشته شده است.
در بخش دوم حمام واقع در قسمت زنانه نيز غرفههايي همچون خانه سنتي، مطبخخانه، بافتههاي داري، کلاه مالي، ريسندگي و نخريسي، آهنگري، خراطي و کشاورزي به نمايش گذاشته شده است.
در سربينه زنانه نيز تالار عکسي به منظور نمايش جاذبههاي گردشگري و تاريخي شهرستان فردوس در نظر گرفته شده است.
122/الف
انتهای پیام/