وي مرمت حمام کندوان را به دليل محدوديتهاي حوزه مرمت سنگ، دشوار عنوان کرد و با اشاره به مدت زمان يک ساله مطالعات انجام شده بر روي اين بنا، يادآور شد: در طول زمان سازه اصلي حمام آسيب ديده و مسير آب ورودي به آن از بين رفته بود.
اين مقام مسوول همچنين با اشاره به آسيبهاي شرايط جوي و آبهاي سطحي در مسير آب ورودي حمام، گفت: منبع آب حمام کندوان از طريق شيب طبيعي و با استفاده از لولههاي سفالي حفر شده در داخل ديوارهها از آب معدني چشمه کندوان تامين ميشده است.
محمدي اين حمام را برخلاف ساير حمامها به دليل نوع معماري فاقد «گربه رو» دانست و افزود: عايقکاري، بازسازي خزينه و ورودي هشتي حمام صخرهاي کندوان بخشي از مرمتهاي موردي انجام گرفته در اين بنا به شمار ميرود.
وي الحاق سرويس بهداشتي به حمام و با استفاده از مصالح سنگي داخل آن را از ديگر اقدامات بازسازي انجام يافته در اين بنا عنوان کرد و خاطرنشان کرد: حمام صخرهاي کندوان با مساحتي بيش از 400 مترمربع جزئي از اثر ثبت ملي شده روستاي کندوان به شمار ميرود.
محمدي بازسازي اين بنا را در مرحله تجهيز و تاسيسات عنوان کرد و گفت: حمام صخرهاي کندوان پس از اتمام مرمت به نمايشگاه يا مرکزي فرهنگي براي بازديد عموم مردم و گردشگران تبديل خواهد شد.
گفتني است، روستاي کندوان در شمال غرب ايران واقع در ارتفاعات کوه سهند با قدمتي 7000 ساله يکي از جذابترين مکانهاي ديدني و شگفتيهاي ايران است.
112/الف
انتهای پیام/