وي افزود: تکميل و ارسال 50 پرونده ميراث طبيعي ، 48 پرونده ميراث تاريخي و 10 پرونده ميراث معنوي براي ثبت جهاني به يونسکو و از ميان آثار تاريخي 2 اثر کاخ گلستان و منظر ميمند و از ميان آثار معنوي 2 اثر طب سنتي و دانش و مهارت فيروزه تراشي در اجلاس بعدي به ثبت خواهند رسيد.
معاون سرمايه گذاري و طرح هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: ثبت دهه امامت و ولايت (غدير) در فهرست آثار ملي، ثبت آيين طشتگذاري اردبيل در فهرست آثار ملي، ثبت آيين عزاداري بازار تبريز در فهرست آثار ملي از ديگر برنامه هاي صورت گرفته است و 21 آذرماه سالجاري نيز براي برگزاري همايش ثبت 153 آيين عاشورايي استانها در در فهرست آثار ملي برنامهريزي شده است.
وي افزود: از ديگر موفقيتهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در طول 11 ماه رياست مهندس موسوي، مي توان به عضويت جمهوري اسلامي ايران در کميته ميراث جهاني کشورهاي اسلامي، ثبت 114 پرونده ميراث معنوي در فهرست آثار ملي، ثبت قدس شريف به عنوان اولين اثر تاريخي جهان اسلام در فهرست آثار ملموس تاريخي جهاني در آيسسکو، قبول پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران براي ثبت حج ابراهيمي به عنوان اولين اثر جهاني معنوي در فهرست آثار معنوي جهان اسلام در آيسسکو که انشاء ا... در 6 ماه آينده پرونده آن تکميل و در اجلاس بعدي که در جمهوري اسلامي ايران برگزار خواهد شد به ثبت خواهد رسيد.
«اميني» تصريح کرد: تشکيل دفتر منطقهاي پاسداري از ميراث ناملموس کشورهاي آسياي مياني و آسياي غربي در ايران، مرمت و احياي 600 مسجد جامع براي اولين بار در تاريخ فعاليتهاي ميراث فرهنگي کشور با اعتباري معادل 540 ميليارد ريال و انجام و اتمام پروژههاي مرمتي در اين خصوص، تصويب و ابلاغ بسته حمايتي از خانههاي تاريخي براي اولين بار و مرمت نزديک به 1500 خانه تاريخي در اختيار بخش خصوصي به صورت مشارکتي، \tاتمام عمليات مرمت ، حفاظت و استحکام بخشي از 20 هزار متر مربع فضاي بازار تبريز، مرمت بيش از 20 هزار متر مربع بناهاي تاريخي، مرمت بازار اهر که در طي زلزله اخير آذربايجان با آسيبهاي جدي روبرو بود و پس از زلزله به دليل اهميت اقتصادي موضوع، ظرف سه ماه نسبت به مرمت و احياء آن اقدام لازم به عمل آمد.
اين مقام مسوول ادامه داد: در يازده ماه گذشته 240 هزار اثر منقول تاريخي و فرهنگي در سامانه نرمافزاري جام ساماندهي و مستندسازي شده است که 105360 مورد آن در يک سال اخير بوده است.
«اميني» تصريح کرد: در مدت رياست «موسوي »20 ميليارد تومان در قالب مديريت بحران به پروژههاي کلان ملي و آثار ثبت جهاني از جمله تخت جمشيد ، پاسارگاد ، تخت سليمان ، گنبد سلطانيه ، ارگ بم و ... براي ساماندهي ، مرمت و رفع مسائل بحراني اختصاص پيدا کرد، 16 موزه وابسته به سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افتتاح شد، از 4 موزه خصوصي ، 4 موزه مشارکتي و 3 موزه غير وابسته و تخصصي با اخذ مجوز از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بهرهبرداري و موزه مجازي ميراث ناملموس ملي و جهاني ايجاد شد.
معاون سرمايه گذاري و طرح هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در رابطه با دستاوردهاي رياست 11 ماه مهندس موسوي در حوزه صنايع دستي نيز بيان کرد: برنامهريزي براي تحقق 5/1 ميليارد دلار صادرات صنايعدستي در سال 1391 که در 8 ماهه 800 ميليون دلار ميليون دلار آن محقق شده است، تهيه و تنظيم سند راهبرد ملي توسعه صادرات صنايعدستي کشور، ثبت جهاني مهر اصالت براي 146 رشته علاوه بر 116 مهر اصالت در سال 1390، افزايش رشتههاي صنايعدستي در طرح مشاغل خانگي از 119 رشته به 173 رشته، تطابق رشتههاي صنايعدستي مصوب شده با رشتهها و استانداردهاي آموزشي سازمان فني و حرفهاي و در يافت کد استاندارد بينالمللي ، براي رفع مشکل بيمه صنعتگران از جمله دستاوردهاي اين دوره بودهاند.
وي تصريح کرد: بازبيني رشتههاي صنايعدستي و تهيه ليست مصوب رشتههاي صنايعدستي در 15 گروه شامل 101 رشته و 256 زير مجموعه زير مجموعه رشته، صدور مکانيزه مجوزهاي سه گانه کارت شناسايي ، اعلاميه تاسيس و پروانه بهرهبرداري در سطح کشور، تدوين طرح اشتغالزايي صنايعدستي در چارچوب طرح حضرت فاطمه زهرا (س) با عنوان بسته حمايت از صنايعدستي با اشتغالزايي 200 هزار نفر و ارسال آن به بانک کشاورزي، ايجاد اشتغال بيش از 50 هزار نفر در بخش مشاغل خانگي و برنامهريزي در زمينه استفاده از اماکن تاريخي براي ايجاد کارگاههاي توليدي و بازارچههاي صنايعدستي از ديگر دستاوردهاي اين دوره سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.
وي در رابطه با دستاوردهاي حوزه گردشگري در مدت رياست مهندس موسوي بيان کرد: در اين مدت براي ورود 5/7 ميليون گردشگر خارجي به کشور برنامه ريزي شد که 68 درصد آن در 8 ماهه نخست امسال محقق شده است همچنين مطالعه روستاهاي هدف گردشگري از 125 روستا به هزار و 100 روستا افزايش يافت و 31 روستا هدف گردشگري نيز در سال جاري ايجاد و بسته اموزش عمومي براي روستاهاي هدف گردشگري تهيه شد.
«اميني» افزود: برنامهريزي براي انعقاد تفاهمنامه مشترک و چند جانبه با وزارت راه و شهرسازي ، وزارت کشور ، بنياد مسکن و مرکز توسعه روستايي و مناطق محروم براي تامين زيرساختهاي روستاهاي هدف گردشگري از ديگر اقدامات حوزه گردشگري در زمان رياست مهندس موسوي است.
وي در رابطه با بازرسي از مراکز گردشگري نيز در اين مدت گفت: در مدت يازده ماه گذشته قريب به 85000 مورد بازرسي از تاسيسات و مراکز خدمات گردشگري صدور 2684 مورد تذکر ، 637 مورد اخطار ، 81 مورد تعليق ، 77 مورد تعطيلي انجام شد
اين مقام مسوول با اشاره به افزايش جوايز صادراتي تورگردانان مذهبي به رقم 30 دلار به ازاء هر نفر ورودي بيان کرد: در طول يازده ماه گذشته پيش نويس سند ملي توسعه و مديريت طبيعت گردي تهيه شد و توافق اوليه با صدا و سيما براي راهاندازي شبکه گردشگري انجام شد.
«اميني» بهرهبرداري از 724 هتل، هتل آپارتمان پانسيون و ... درسالهاي 90 و 91 از ديگر اقدامات دوران رياست مهندس موسوي خواند و اظهار داشت: راهاندازي و تاسيس دفاتر اطلاعرساني ايران در ساير کشورها از جمله کويت ، عمان و قطر با تمرکز بر کشورهاي منطقه، برگزاري حداقل 3000 نمايشگاه داخلي براي توسعه گردشگري داخلي در ايام نوروز ، بهار و تابستان 1391 و هفته گردشگري از ديگر اقدامات دوره رياست مهندس موسوي است.
وي با اشاره به رشد گردشگري داخلي در ايام نوروز 91 با 35 درصد و حضور 51 ميليون نفر معادل 68 درصد جمعيت کشور (165 ميليون نفر – سفر) بيان کرد: در فصل بهار (به جز نوروز) با رشد 29 درصد و حضور 41 ميليون نفر معادل 57 درصد جمعيت کشور (132 ميليون نفر – سفر).
در فصل تابستان با رشد 33 درصد با حضور 67 ميليون نفر و معادل 88 درصد جمعيت کشور (200 ميليون نفر – سفر)، رشد 41 درصدي ورود گردشگران خارجي در شش ماهه اول سالجاري و تحقق 68 درصد هدفگذاري از ديگر موفقيت هاي يازده ماهه گذشته است.
وي تصريح کرد: راهاندازي سامانه صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتي (بند ب) که باعث پيشگيري از طولاني شدن زمان اخذ مجوز و جلوگيري از فساد اداري احتمالي ميگردد، راهاندازي دفتر ارتباط با (UNWTO) و به روز کردن آمار و ارقام و صعود گردشگري در رتبه بندي سازمان جهاني جهانگردي از 167 به 54 ، رشد 89 درصدي توسعه گردشگري مذهبي در سال 91 و تهيه و ارائه لايحه ايجاد مناطق ازاد زيارت در شهرهاي مشهد ، شيراز و قم و مراجع قانوني و پيگيري آن براي طي مراحل تصويب از ديگر اقدامات حوزه گردشگري در زمان رياست مهندس موسوي بوده است.
وي در رابطه با دستاوردهاي حوزه سرمايهگذاري و زيرساخت در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در طول يازده ماهه گذشته گفت: اعطاي 200 ميليارد ريال يارانه سود و کارمزد براي حدود 1500 ميليارد ريال تسهيلات بانکي پرداخت شده براي تاسيسات گردشگري، اختصاص 40 ميليارد ريال اعتبار ملي براي احداث موج شکن و اسکله تفريحي در منطقه نمونه گردشگري ابوموسي، فعال کردن عمليات اجرايي 209 منطقه نمونه گردشگري، تشکيل کارگروه توسعه گردشگري دولت با اخذ مصوبه هيات محترم وزيران، تشکيل کارگروه توسعه گردشگري استانها با اخذ مصوبه هيات محترم وزيران انعقاد تفاهمنامه با صندوق توسعه ملي براي اختصاص معادل ريالي 500 ميليون دلار از منابع ارزي به پروژههاي بخشهاي خصوصي در حوزه گردشگري و صنايعدستي از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه سرمايه گذاري و زيرساختها در مدت يازده ماه گذشته است.
وي اجراي طرحهاي سالمسازي و ايمنسازي سواحل کشور با مبلغ 130 ميليارد ريال از ديگر اقدامات در اين دوره خواند و بيان کرد: از جمله اقدامات مهم و قابل توجه در مدت رياست مهندس موسوي مي شود به تکميل 1002 واحد سرويس بهداشتي و خدماتي بينراهي با مشارکت بخش خصوصي و غير دولتي با اعتباري معادل 318 ميليارد ريال، معرفي 110 طرح به ارزش 14829 ميليارد ريال در سال 1391 براي اخذ تسهيلات به بانک عامل، انعقاد قرارداد تعداد 38 طرح سرمايهگذاري تاسيسات گردشگري در بانکها از ابتداي سال 91 به مبلغ 1370 ميليارد ريال. 1470 ميليارد ريال نيز در شرف انعقاد قرارداد است اشاره کرد.
وي يادآور شد: ارائه پيشنهاد فروش مراکز گردشگري دولتي با روش 30% نقد و 70% اقساط سه ساله که 70% منابع آن در اختيار کارکنان همان دستگاه دولتي قرار گيرد و 30% باقيمانده براي سرمايه گذاري در تاسيسات گردشگري در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد از ديگر اقدامات اين دوره بوده است.
اين مقام مسوول افزود: طراحي خدمات بيمهاي براي گردشگران و اتصال خدمات آن به بيمههاي معتبر با استفاده از ظرفيت شرکتهاي بيمهاي داخلي، ترغيب بانکها و شرکت هاي سرمايهگذاري وابسته به آنها براي ورود به عرصه ليزينگ سفر، درگير کردن شرکتهاي بيمهاي براي صدور کارت اعتباري با اتکا به بيمههاي اعتباري از ديگر اقدامات در طول يازده ماهه گذشته است.
وي پيشنهاد «ايجاد صندوق حمايت از توسعه سرمايه-گذاري-» براي درج در لايحه بودجه 1392 و ارائه پيشنهاد براي «اختصاص اعتبار براي توسعه توليد و حمايت از صادرات صنايع دستي در مقابل ميزان رشد صادرات صنايع دستي در سال قبل، از محل درآمد حاصل از حقوق ورودي محصولات صنايع دستي کشور» براي درج در لايحه بودجه سال 1392 را از ديگر اقدامات در اين مدت خواند و گفت: براي «اختصاص اعتبار براي افزايش گردشگر ورودي به کشور با اولويت توسعه گردشگري مذهبي و زيارتي در مقابل رشد تعداد گردشگران ورودي در سال قبل از محل درآمد عوارض خروج از کشور» براي درج در لايحه بودجه 1392 پيشنهاد ارائه شد.
وي در ارتباط با عملکرد پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در يازده ماه گذشته گفت: در طول يازده ماه گذشته 25 جلد کتاب، 89 مقاله و 61 مورد گزارش تخصصي چاپ و انتشار يافت، 98 مورد مجوز کاوش، مطالعات باستانشناسي صادر، 7 تفاهمنامه بينالمللي با دانشگاهها و موسسات پژوهشي کشورهاي دنيا منعقد و نقشههاي باستانشناسي 160 سال اخير که از سال 1338 در صدد نشر آن بودهايم تهيه شدند و اکنون در 23 استان و ثبت 20130 نقطه انجام و پس از تکميل نرمافزار مربوطه در بهمنماه ارائه خواهد شد. همچنين 160 سال باستانشناسي کشور تدوين و مروري بر و دايرةالمعارف آن تهيه که در اسفندماه منتشر خواهد شد.
اين مقام مسوول با اشاره به افتتاح مرکز مطالعات کاوش و باستانشناسي خليجفارس و در اولين گام قرار گرفتن بررسي و شناخت جزيره ابوموسي را در دستور کار اين مرکز اعلام کرد و ادامه داد: فاز اول مطالعات که در سال جاري آغاز شده بود پايان يافته و به زودي يافتههاي آن انتشار خواهد يافت.
اميني همچنين از انتشار اطلس زبان و گويشهاي ايراني تدوين و تا پايان سال جاري خبر داد و گفت: همايش بينالمللي دو سالانه باستانشناسي نيز امسال بعد از يک دوره وقفه در قالب 15 تيم (10 تيم کاوش انجام دادهاند) از کشورهاي دنيا 25 تا 28 آذر ماه امسال در کشورمان برگزار خواهد شد و با برنامهريزيهاي صورت گرفته در تفاهمنامهها پيشبيني شده است که تحقيقات و پروژههاي حوزههاي مختلف پژوهشگاه به ويژه باستانشناسي ابتدا با نام و منبع ايراني در منابع داخلي و خارجي چاپ و به عنوان مرجع براي مراکز علمي و ساير پژوهشها مورد استفاده قرار گيرد.
وي در زمينه عملکرد کانون جهانگردي و اتومبيلراني ج.ا.ايران در يازده ماه گذشته نيز گفت: افزايش نمايندگيهاي سطح کشور به 271 نمايندگي.، افتتاح دفتر نمايندگي در شهرهاي بغداد، کربلا و اربيل عراق ، افتتاح دفتر نمايندگي در شهر باکو جمهوري آذربايجان، راهاندازي فروشگاه صنايع دستي در دهکده توريستي سئول کره جنوبي از جمله اقدامات کانون جهانگردي و اتومبيلراني در دوره رياست مهندس موسوي است.
وي با اشاره به برنامه ريزي براي راهاندازي فروشگاه صنايع دستي در کوآلالامپور پايتخت کشور مالزي اظهار داشت: انعقاد تفاهمنامه با اداره کل ايرانيان خارج از کشور، وزارت امور خارجه در رابطه به اعطاي نمايندگي صدور گواهينامهها به کنسولگريهاي ايران در 180 کشور، اعطاي نمايندگي در کشور ارمنستان، ترکيه، ژاپن و ايتاليا به ايرانيان مقيم آن کشورها، حضور در 10 نمايشگاه بينالمللي گردشگري در کشورهاي مختلف دنيا، انتشار کتاب نقاط قوت توانمنديهاي گردشگري ايران به 10 زبان دنيا، ساخت فيلمهاي کوتاه و بلند از ظرفيتهاي گردشگري، آداب و رسوم، غذاهاي محلي و ... توانمنديهاي ايران به زبانهاي مختلف از ديگر اقدامات کانون جهانگردي و اتومبيلراني در طول مدت رياست مهندس موسوي در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.
«اميني» ادامه داد: تصويب تشکيلات جديد ستادي و استانها، تعريف معاونت جديد مجلس، حقوقي و امور استانها در تشکيلات سازمان، شناسايي اموال شرکتهاي تابعه به خصوص شرکت توسعه ايرانگردي و جهانگردي با رشد حداقل 300 درصد، انجام عمده انتصابات از مجموعه داخل سازمان، افزايش اميد به نيروها، افزايش استفاده از نيروها در تصميمگيريها و افزايش امنيت شغلي کارکنان بوده از رويکردهاي اين دوره يازده ماهه است.
وي ايجاد کتابخانه الکترونيک از منابع سازمان با بيش از يک و نيم ميليون صفحه مطلب و ترجمه متون علمي و فني مورد نياز بخشهاي مختلف سازمان توسط نيروهاي دورکار را از ديگر اقدامات يازده ماهه گذشته سازمان ميراث فرهنگي خواند.
معاون سرمايه گذاري و طرح هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خاطر نشان کرد: با عنايات خاص دولت نهم و دهم به امر گردشگري، صنايع دستي و ميراث فرهنگي، سهم بخش از اعتبارات تملک داراييهاي سرمايهاي کل کشور بالغ بر 93/1 درصد شد که به اين ترتيب شاهد رشد مناسبي در شاخص فعاليتهاي سازمان بوديم. افزايش مجدد اين سهم از 1 درصد سال 1391 به حداقل 5/2 درصد در بودجههاي سنواتي خواهد توانست سازمان را در دستيابي به اهداف عاليه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران موفق نمايد.
/120
انتهای پیام/