«علي رضا ارجمندي» سابقه برگزاري آيين سلام را بيش از هزار سال عنوان کرد و گفت: در اين آيين که به نظر ميرسد خاستگاه آن از محله ميدان مير باشد، هيآت مذهبي در قالب دستههاي عزاداري از محلات مختلف قم به سمت حرم مطهر حرکت ميکنند و پس از سلام و عرض تسليت به پيشگاه کريمه اهل بيت (س) و خروج از درب ديگر جاي خود را به دسته هاي عزاداري ديگر ميدهند.
وي قدمت برگزاري مراسم تعزيه قم را نيز حدود 240 سال عنوان کرد و گفت: اين مراسم در قديم بصورت سيار از محلات به سمت حرم مطهر اجرا ميشد و هم اکنون بصورت سيار و ثابت برگزار ميشود.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم همچنين آيين نخل گرداني روستاي دولت آباد را آييني 400 ساله خواند که در آن عزاداران با حمل يک نخل که سمبل تابوت حضرت سيد الشهداء، امام حسين (ع) است به سمت امامزاده ساريه خاتون در نزديکي آن روستا مراسم عزاداري روز عاشوراي حسيني را برگزار ميکنند.
علي رضا ارجمندي با اشاره به اهميت ثبت آيينهاي بومي در فهرست آثار معنوي کشور گفت: ثبت اين آثار باعث ميشود آيين ثبت شده همچون يک بناي تاريخي مورد توجه قرار گرفته و گذر زمان موجب فراموشي و از بين رفتن آن نشود.
وي افزود: هم اکنون پروندههاي معنوي ديگري نيز در دست بررسي قرار دارد که در همايشهاي بعدي ارائه ميشود.
/124الف
انتهای پیام/