جهله، کوزه آب‌خوري که تنها در ميناب توليد مي‌شود

به گزارش ميراث آريا (chtn)، نمونه‌هايي از اين محصول خاص در کشورهاي واقع در شرق آفريقا مشاهده شده است.

اين کوزه با توجه به ويژگي، فرم خاص و ساير مواد افزودني موجود در گل سفال (خاکستر)، در خنک نگه داشتن آب کاربرد خارق‌العاده‌اي دارد.

جهله قرن‌ها فرم باستاني خود را حفظ کرده است همواره مورد توجه و علاقه يونسکو نيز بوده است.

استفاده کاربردي از آن امروزه با توجه پيشرفت و تغيير در نوع زندگي مردم، ورود يخچال و...، به ميزان قابل توجهي کاهش يافته و خريداران آن بسيار اندک هستند و امروزه خريداران شهري بيشتر به منظور استفاده تزييني از آن استفاده مي‌کنند.

ساخت اين ظرف منحصربه فرد در دو مرحله با چرخ دستي و کار با دست انجام مي‌شود و به مراتب سخت‌تر و پيچيده‌تر از ساخت يک کوزه عادي است و نياز به مهارت و تجربه خاصي دارد.

112/الف

انتهای پیام/

کد خبر 1391100236