وي ارزش اين املاک خريداري شده را 12ميليارد ريال عنوان کرد و گفت: سه فقره از اين خانهها تخريب شده و مابقي طي چند هفته آينده از بين خواهند رفت.
محمدي خاطرنشان کرد: با تخريب اين املاک بخش عمدهاي از حريم موزه آزادسازي شده و پنج ملک ديگر داخل حريم به شرط تامين اعتبار تملک خواهند شد.
وي فضاي فرهنگي، تاريخي اطراف موزه ايلخاني مراغه را بالغ بر چهار هزار متر مربع اعلام کرد و گفت: طرح توسعه اين موزه که تنها موزه ايلخاني کشور است، در سال 89 به اتمام رسيده بود.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان يادآور شد: اين موزه شامل سه بخش تخصصي سفالينهها و آثار تاريخي دوره ايلخاني، سکهها و آثار مکشوفه از شهرستان مراغه است و نمايشگر دقيقي از فرهنگ منطقه از هزاره دوم تا قاجار به شمار ميرود.
محمدي با بيان اينکه بخشهاي فلز و سکه اين موزه مقبوليت زيادي براي بازديدکنندگان دارد، افزود: در بخش سفال موزه که غنيترين بخش آن محسوب ميشود تمام تکنيکهاي رايج ايلخاني به عنوان عصر طلايي سفالگري ايران به نمايش گذاشته شده که سفالهاي نفيسي به شکل گلابدان، مجسمه گاو، طرح سيمرغ و اژدها و مجسمه بودا در آن به چشم ميخورد.
وي با اشاره به اينکه آثار موجود در اين موزه از منطقه تاريخي مراغه شامل شهرهاي مراغه، بناب، عجبشير و ملکان کشف شده است، افزود: بخش آثار مکشوفه از منطقه اين موزه، شامل آثار کشف شده از جنوب سهند تا شرق درياچه اروميه و مربوط به دورههاي تاريخي مختلفي است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در تشريح بخش سکه موزه مراغه گفت: مجموعه سکههاي اين موزه نيز شامل کاملترين و ارزشمندترين سکههاي دوره ايلخانان مغول است که تقريبا از همه ايلخانان ايران شامل 16 پادشاه آن به غير از يکي از آنان، سکههاي ارزشمندي براي بازديد مسافران به نمايش گذاشته است.
محمدي يادآور شد: موزه ايلخاني مراغه در جوار مقبره اوحدي، شاعر بزرگ مراغهاي قرن هفتم هجري واقع شده است که مقبره اين شاعر بزرگ نيز يکي از جاذبههاي گردشگري پر استقبال شهرستان مراغه به شمار ميرود.
يادآور ميشود؛ مراغه که در قرن هفتم هجري پايتخت دولت ايلخانان در کشورمان بوده، با حدود 300 اثر تاريخي و تپه هاي باستاني جزو 10 شهرستان تاريخي و فرهنگي مورد توجه کشور محسوب ميشود که بخش عمدهاي از آثار تاريخي اين شهرستان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
الف/124
انتهای پیام/