از نهنگ 130 تني تا حشره‌خوار کوتوله 2 گرمي

منوچهر جهانيان در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، با اشاره به برنامه‌ريزي‌هاي معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي توسعه و رونق اکوتوريسم در نقاط مختلف کشور گفت: وجود بيش از 8 هزار گونه گياهي و جانوري در ايران در کنار منابع خدادادي طبيعي مانند چشمه‌هاي آب‌گرم و همچنين روستاهاي هدف گردشگري مي‌تواند جايگاه ايران را در گردشگري طبيعي از ساير کشورهاي منطقه و حتي جهان متمايز سازد.

وي با اشاره به خاستگاه يوزپلنگ آسيايي در ايران و همچنين گونه‌هاي متعدد گياهي و جانوري افزود: وجود گونه‌هاي مختلف گياهي و جانوري يکي از مهمترين راهکارهاي توسعه و رونق گردشگري طبيعي در ايران است.

جهانيان افزود:‌ در حالي که گردشگران طبيعي مي‌توانند با سفر به ايران از نزديک نهنگ 130 تني را مشاهده کنند در کنار اين جاذبه خدادادي مي‌توانند شاهد حشره‌خوار کوتوله به وزن 2 گرم باشند که نشان‌دهنده تنوع زيست محيطي و گونه‌هاي متعدد گياهي و جانوري در ايران است.

معاون گردشگري کشور در ادامه به نعمت‌هاي خدادادي در ايران اشاره کرد و افزود: کوير لوت و منابع طبيعي خدادادي ديگر مانند درياچه اروميه، خليج‌فارس، درياي خزر، کوه‌هاي سر به فلک کشيده، مناطق طبيعي، جنگل و مناطق بکر و زيبا در ايران مي‌تواند جاذبه گردشگران در داخل و خارج از کشور باشد.

وي با بيان اين که در حال حاضر هزار و 100 روستاي هدف گردشگري در ايران تعريف و شناسايي شده است افزود: 80 مسير طبيعت‌گردي تخصصي و 250 مسير طبيعت‌گردي عمومي براي گردشگران حوزه اکوتوريسم تعريف شده است.

جهانيان در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به اهميت گردشگري طبيعي در ايران و دنيا افزود:‌ بر اساس پيش‌بيني‌ها تا سال 2020 ميلادي نيمي از گردشگران دنيا گردشگران طبيعت‌گرد خواهند بود و قرن حاضر، قرن طبيعت‌گردي ناميده شده است.

جهانيان ادامه داد: آموزش بوميان و ساکنين جوامع محلي، معرفي و اطلاع‌رساني گردشگري طبيعي و ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي اين حوزه، راه‌اندازي تورهاي گردشگري طبيعي و ... از مهمترين راهکارهاي توسعه گردشگري طبيعي در کشور است.

وي افزود: مهمترين اقدام در طبيعت‌گردي معرفي و اطلاع‌رساني در خصوص چگونگي اکوتوريسم و ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي اين حوزه است که بايستي آن‌ها را به مردم معرفي و علاقه‌مندان از سراسر کشور را براي سفر به ايران و بازديد از جاذبه‌هاي طبيعت‌گردي کشورمان دعوت کنيم.

معاون گردشگري کشور حضور در نمايشگاه‌هاي خارجي را يکي ديگر از مهمترين اقدامات و راهکارهاي جذب گردشگران و توسعه گردشگري طبيعي معرفي کرد.
وي همچنين به موضوع پرنده‌نگري در ايران اشاره کرد و از اين موضوع نيز به عنوان يکي ديگر از راهکارهاي توسعه گردشگري طبيعي در کشور نام برد.

به گفته جهانيان، گسترش امنيت پايدار در مناطق طبيعي کشور، ايجاد علائم راهنما و هشداردهنده در مسيرهاي مختلف طبيعت‌گردي، سرمايه‌گذاري و حمايت از پروژه‌ها در مناطق مختلف، ايجاد برند خاص در زمينه طبيعت‌گردي، برنامه‌ريزي براي جذب گروه‌هاي گردشگري با درآمد بالا و توسعه فعاليت‌هاي اوقات فراغت در منابع طبيعي از مهمترين محورهاي طبيعت‌گردي به شمار مي‌آيد.

وي خاطرنشان کرد: تنظيم و ارائه شاخص‌ها براي نظارت مداوم بر توسعه طبيعت‌گردي، ايجاد چهارچوبي براي هماهنگي هر چه بيشتر فعاليت‌ها و سرمايه‌گذاري‌ها در راستاي توسعه طبيعت‌گردي، زمينه‌سازي براي توسعه منابع انساني متخصص، افزايش اطلاع‌رساني، ايجاد تاسيسات زيربنايي و شناسايي و توجه به ظرفيت مناطق طبيعي از ديگر محورهاي طبيعت‌گردي در کشور است.
ص/108

انتهای پیام/

کد خبر 139110037