در سوزندوزي روي سطح پارچههاي ساده، طرحهايي را با نخهاي رنگي ترسيم ميکنند که اين کار با کمک سوزن و قلاب انجام ميشود و بخيههاي ظريفي روي پارچه ميدوزند.
در روشهاي اجراي سوزندوزي تنوع زيادي وجود دارد. معمولاً براي سوزندوزي از کارگاه سوزندوزي (قابي به شکل مستطيل يا دايره براي صاف نگه داشتن پارچه) استفاده ميشود.
روي پارچههاي کتان، زربافت، ابريشمي، پشمي و پنبهاي روشهاي مختلف سوزندوزي اجرا ميشود و در آن از نخهاي ابريشمي، پشمي، الياف مصنوعي، نخ گلابتون، نخ نقده، نخ مليله و نخ سرمه استفاده ميشود.
سوزندوزيهاي سنتي ايران يکي از روشهاي ديرينهٔ تزئين جامه و بسياري از منسوجات است که به نوعي در زندگي بشر کاربرد داشته و دارد.
دستدوختها بهجز جنبهٔ تزئيني و شناسنامهاي که دربرگيرندهٔ اقليم و جامعهٔ پديدآورندهاش است در بعضي از اوقات به دليل عقايد مذهبي روي البسه جلوهگري ميکرد.
در حال حاضر سوزندوزي يکي از هنرهاي مورد علاقه زنان و دختران عشايرنشين استان چهارمحال و بختياري به شمار ميرود، که در اين خصوص اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين استان نيز حمايتهاي زيادي نظير برگزاري دورههاي آموزشي و شرکت دادن هنرمندان در نمايشگاهها را انجام ميدهد.
112/الف
انتهای پیام/