وي افزود: خيابان وليعصر يک محور تاريخي، فرهنگي و معنوي در پايتخت ايران است که پرونده اين خيابان به عنوان يک پرونده جامع و کامل به ثبت ملي رسيده و اين خيابان شايستگي ثبت در ميراث جهاني يونسکو را نيز دارد.
مومني اضافه کرد: ثبت خيابان وليعصر تهران تنها محدود به ثبت آسفالت و پوسته خيابان نيست بلکه اين محور تاريخي، فرهنگي و معنوي با تمام اجزاي آن به ثبت ملي رسيده و سازمان زيباسازي شهرداري تهران نيز در تهيه اين پرونده همکاري داشته است.
وي با اشاره به اهميت خيابان وليعصر تهران يادآور شد: وجود 120 بناي تاريخي در اين خيابان بزرگ، وجود هزاران چنار رديفي ، وجود اماکن ديدني و مهم تهران از جمله تئاتر شهر، وجود اولين مرکز درماني و اولين مراکز نمايشي در اين خيابان، وقوع رويدادهاي مهم ملي و ... باعث شده تا پرونده اين خيابان به صورت جامع در فهرست ميراث ملي کشور به ثبت برسد.
مومني با بيان اين که خيابان وليعصر خيابان خاطرات و تاريخ در تهران است اضافه کرد: اين خيابان داراي ويژگيهاي خاص تاريخي و حتي معنوي است که در کنار معيارهايي مانند معماري با ارزش آن شايستگي ثبت جهاني را نيز دارد.
به گفته وي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران در حال شناسايي و ثبت بناها و خانههاي تاريخي در اين خيابان بزرگ و قديمي است.
مومني خاطرنشان کرد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي حفاظت و احياي اين خيابان بزرگ و قديمي که بزرگترين خيابان خاورميانه به حساب ميآيد عزم خود را جزم کرده و از هيچ تلاشي فروگذار نخواهد بود.
به گزارش ميراث آريا، خيابان وليعصر بلندترين خيابان خاورميانه که در سوي جنوبي از ميدان راهآهن در ميانهٔ جنوبي تهران آغاز ميشود و در سوي شمالي در ميدان تجريش در منطقهٔ شميرانات پايان مييابد.
الف/108
انتهای پیام/