سنندج، مهم‌ترين مرکز نازک‌کاري ايران

به گزارش ميراث آريا (chtn)، پايه و اساس نازک کاري، روکش کردن طرح‌ها و نقش‌هاي آماده شده از چوب‌هاي جنگلي و خوش‌نقش بر اساس طرح از قبل تعيين شده است.

انديشه سالم، مهارت، ظرافت و زيبايي، ابتکار و سليقه در نازک کاري سنندج حرف اول را مي‌زند به طوري که گره‌هاي گردو و سنجد که بسيار زيبا و پر نقش‌اند در دستان ماهر و با ذوق هنرمندان سنندجي به هر صورت و شکلي که بخواهند در مي‌آ‌يد.

علاوه بر مهارت استاد کاران سنندجي، تنوع و زيبايي گره‌هاي گردو و سنجد باعث زيبايي دو چندان اين محصولات شده است.

نازک‌کاري در سنندج حدود يک قرن و نيم سابقه دارد و به گفته استاد کاران نازک‌کار باني و بنيانگذار اين هنر زيبا در سنندج استاد «نعمت الله نعمتيان» پدر مرحوم استاد حاج مجيد نعمتيان بوده است.

اين هنر در سنندج ابتدا با وسايل ساده و ابتدايي و در عين حال زيبا انجام شده است و حتي در آن زمان هنرمندان نازک‌کار ميز کار نداشته‌اند و روي زمين مي‌نشسته و کار انجام مي‌داده‌اند تا اينکه در سال 1342 اولين ميز کار توسط استاد عبدالحميد نعمتيان نوه استاد مرحوم نعمت الله به شهر سنندج آورده شده است و از آن زمان به بعد کم کم ابزارها و امکانات بيشتر شده و از مشکلات کاري آنها کم کم کاسته شده است.


در حال حاضر منبت و معرق نيز با هنر نازک کاري آميخته شده است.


خوشبختانه هنرمندان قديمي و اصيل نازک‌کار همان روش قبلي را ادامه داده و آثار بسيار زيبا و با ارزش توليد مي‌کنند و بيشتر از گره چوب مخصوصا گردو و سنجد استفاده مي‌کنند.

112/الف

انتهای پیام/

کد خبر 1391101012