مراسم  الله الله، عزاداران مراغه را يکپارچه احرام پوش مي‌کند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي «تراب محمدي» افزود: موعد اين آئين به عنوان يکي از رسم‌هاي منحصر به فرد آذربايجان شرقي، صبحگاه عاشورا است.

وي در تشريح اين آيين عاشورايي اظهار داشت: دسته‌جات سينه‌زن و عزادار قبل از طلوع آفتاب روز عاشورا، دسته‌دسته در حالي که کفن بر تن يا حوله‌اي به نشانه احرام پوشيده‌اند، به حسينيه حاج غفار مراغه مي‌رسند.

محمدي ادامه داد: عزاداران بعد از اداي نماز صبحگاهي عاشورا، در حاليکه صورت‌ها را گل و خاکستر ماليده‌اند با پاي برهنه دو رديف را تشکيل مي‌دهند.

وي با اشاره به نام اين مراسم، يادآور شد: سردسته اين هيات ابتدا با لعنت گفتن بر ظالمان و آل يزيديان و «بي شمار» گفتن دسته‌ها، جماعت را آماده مي کند، سپس کم کم دعايي را با مضمون «الله الله، حسينا واينا؟» يعني (خدايا، خدايا، حسين کجاست؟) مي‌خواند.

رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي تشريح کرد: مردم با هيجان همچون حرکت در صفا و مروه به جوشش درآمده و بر سر زنان عبارت «اللهم لبيک يا حسين» يعني (حسين ما براي بيعت آماده‌ايم) را مي‌خوانند.

محمدي با بيان اينکه اين مراسم با گردش در نقاط مختلف شهر تا حوالي ظهر ادامه مي‌يابد، يادآور شد: در مسير اين دسته‌هاي عزاداري قرباني‌هاي بسياري براي اطعام عزاداران ذبح مي‌شود.

خاطرنشان مي‌شود، هفت پرونده آذربايجان شرقي از آيين هاي عزاداري شهرستان هاي تبريز، آذرشهر، مراغه، هريس، جلفا و عجب شير در ششمين اجلاس سراسري شوراي عالي ثبت کشور با موضوع بررسي پرونده‌هاي آئين‌هاي عاشورايي، تصويب و به ثبت رسيد.
الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 139110161