وي زمان اجراي اين آئين عزاداري مذهبي را بعد از اذان ظهر تاسوعا عنوان کرد و گفت: افرادي که نذرشان برآورد شده، پاي پياده با روشن کردن شمع در مساجد اين نذر را ادا ميکنند.
محمدي تصريح کرد: در اين مراسم که از ظهر روز تاسوعا تا پاسي از شب ادامه مييابد، مردم عزادار تبريز به صورت گروهي و در قالب دستجات عزاداري از يک مسجد به مسجد ديگر و از محلهاي به محله ديگر رفته و اقدام به روشن کردن شمع ميکنند.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي، تبريز را خاستگاه تشيع و مرکز تبلور و تجلي شور و عشق حسيني و ميراثدار فرهنگ عاشورايي در کشور خواند.
محمدي يادآور شد: بر همين اساس مراسم ماه محرم در اين شهر سرشار از نشانهها و نمادهاست که آئين «شمع گرداني» نيز يکي از زيباترين اين آيينهاي تجلي يافته به شمار ميرود.
وي آيينهاي ديني، مذهبي و اجتماعي نظير عزاداري را گره خورده با فرهنگ و باورهاي مردم دانست و تصريح کرد: اين آيينها همواره در جامعه رشد خواهد يافت همچنان که عزاداري امام حسين (ع) و واقعه کربلا با گذشت بيش از هزار سال هنوز هم زنده بوده و هر سال پر شورتر برگزار ميشود.
خاطرنشان ميشود، هفت پرونده آذربايجان شرقي از آئينهاي عزاداري شهرستانهاي تبريز، آذرشهر، مراغه، هريس، جلفا و عجبشير در ششمين اجلاس سراسري شوراي عالي ثبت کشور با موضوع بررسي پروندههاي آيينهاي عاشورايي، تصويب و به ثبت رسيد.
الف/124
انتهای پیام/