ارائه راهکارهاي اجرايي براي ايجاد جريان گردشگري هدفمند ميان ايران و افغانستان

به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، «ملک‌محمد سنجراني» با بيان اين‌که استان سيستان و بلوچستان با کشور افغانستان از پيوستگي‌هاي فرهنگي پنج‌هزار ساله برخوردار است، اظهار داشت: بر اساس مطالعات علمي روش‌مند باستان‌شناسان، شهر سوخته سيستان در هزاره سوم قبل از ميلاد با حوزه فرهنگي مندي‌گک افغانستان، ارتباطات فرهنگي و اقتصادي بسيار گسترده‌اي داشته است.

وي افزود: با توجه به معادن سنگ لاجورد در بدخشان افغانستان، اين‌گونه سنگ قيمتي در 3200 سال قبل از ميلاد مسيح با استخراج از معادن بدخشان افغانستان، به شهر سوخته سيستان منتقل و در بخش صنعتي شهر سوخته - با توجه به وجود صنعتگران ماهر- زيورآلات گران‌بها تهيه و سپس به ساير مقاصد فرهنگي صادر مي‌شده است، به طوري که شواهد آن از تپه گارا در شمال بين‌النهرين توسط باستان‌شناسان گزارش شده است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با توجه به سبقه غني فرهنگي و تاريخي دو کشور و وجود بستر زباني، فرهنگي، قومي مشترک، توسعه روابط گردشگري با هدف آشنا کردن گردشگران دو کشور، بسيار لازم و ضروري است.

سنجراني ادامه داد: سيستان و بلوچستان به عنوان استاني که از مرز مشترک زميني با کشور افغانستان برخوردار است، آمادگي خويش را با هدف تشکيل منطقه آزاد گردشگري، تجاري و ايجاد کارگاه‌هاي توليد سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي‌ اعلام کرده است.

وي تصريح کرد: با توجه به اعلام نظر مثبت تمامي فرمانداران شهرهاي مرزي استان سيستان و بلوچستان و کشور افغانستان، زمينه لازم براي همکاري به منظور ايجاد منطقه آزاد گردشگري مهيا است و مي‌توانيم تهديدات مرزي را از طريق گردشگري به فرصت تبديل کنيم.

اين مقام مسوول در اداره‌کل ميراث‌فرهنگي سيستان و بلوچستان يادآور شد: اين استان آمادگي خود را براي ميزباني از نخستين نشست کميته فني مشترک گردشگري دو کشور با حضور طرف ايراني و افغاني اعلام مي‌کند.

وي با بيان اين‌که در صورت ايجاد منطقه آزاد گردشگري ايران و افغانستان، زمينه اشتغال براي طرف ايراني و افغاني فراهم مي‌شود، گفت: همچنين مي‌توانيم سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي را به صورت زنده با ايجاد کارگاه‌هاي صنايع‌دستي و مشارکت هنرمندان دو کشور توليد و سپس مرکز مبادلات سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي کشور را در اين استان با تکيه بر تجارب هنرمندان شهر سوخته و الگوگيري از گذشته تاريخي راه‌اندازي و محقق کنيم و از اين‌طريق زمينه ماندگاري و هزينه‌کرد گردشگران را در منطقه آزاد گردشگري مشترک ايران و افعانستان افزايش دهيم.

سنجراني افزود: در نشست‌هاي کميته فني مشترک گردشگري دو کشور در آينده نزديک، مي‌توان بر توسعه گردشگري با رويکرد علائق ويژه، تعريف مسيرهاي‌ گردشگري، ايجاد کمپينگ‌هاي گردشگري، تبادل پکيج‌هاي سرمايه‌گذاري گردشگري، تشکيل تيم‌هاي مشترک باستان‌شناسي و تبادل تجارب آموزشي در زمينه عميق‌تر کردن روابط تاکيد کرد.

مديرکل ميراث‌فرهنگي استان سيستان و بلوچستان از معاونت گردشگري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور، متولي اصلي نشست مشترک گردشگري جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اسلامي افغانستان تشکر و قدرداني کرد.
الف/117

انتهای پیام/

کد خبر 1391101736