کارگاه‌هاي آموزش و ترويج صنايع دستي برگزار شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، ‌صنايع دستي و گردشگري سيستان و بلوچستان، شهرستان نيکشهر با داشتن صنايع دستي زيبا و متنوع از جمله سوزن‌دوزي- سکه‌دوزي- سفالگري- حصيربافي- آهنگ‌‌ري و طلاسازي يکي از فعالان اين عرصه است و داراي مشارکت بالا در افزايش درصد اشتغال و اقتصاد مناطق، خصوصا مناطق روستايي و عشايري است.

در اين بين هنر سوزندوزي داراي سابقه چند صد ساله و همچنان پر رونق است، ويژگي ارزنده ديگري که اين صنعت دارد قابليت ايجاد و توسعه در تمامي مناطق شهري، روستايي و عشايري، عدم نياز به کارشناسان خارجي، دسترسي آسان به مواد اوليه و ابزار کار مختصر و ارزان، عدم نياز به سرمايه گذاري زياد، قدرت اشتغال زايي و ... است.

در اين ميان زنان بالاترين درصد مشارکت را دارند و نقش ارزنده‌اي در بالابردن درآمد خانوار- رفاه خانوار- کاهش فشار مالي بر سرپرست خانوار- امنيت اقتصادي- پيشگيري از مهاجرت روستائيان به شهرها را دارند.

به همين منظور و با هدف آگاه‌سازي زنان توانمند و صنعتگر شهرستان بر اهميت و ضرورت ترويج صنايع دستي و بازاريابي محصولات توليدي آنان، مقرر شد کارگاه‌هاي يک روزه با حضور زنان روستايي و عشايري که اکثريت آنان تحت پوشش نهاد کميته امداد امام خميني(ره) هستند برگزار شود و تا کنون 3 کارگاه در روستاهاي هيت- ساربوگ و دزبن برگزار شده‌ است.

در اين کارگاه‌هاي يک روزه که حدود 50 تا 60 نفر از صنعتگران مشارکت داشتند، مباحثي چون متنوع سازي فعاليت‌هاي حوزه صنايع دستي توسط بانوان، نقش و کارکردهاي صنايع دستي در امور اقتصادي و اجتماعي، اشتغال، کلاس‌هاي آموزشي و نيز ضرورت و توجه به بحث بيمه صنعتگران مطرح شود.

همچنين مقرر شد با هدف حمايت از هنرمندان عرصه صنايع دستي در برخي از مناطق، کميته امداد با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي سوله‌هايي را به منظور بالا بردن سقف توليد و ايجاد اشتغال پايدار و بازاريابي محصولات، تجهيز و احداث کند.
الف/124

انتهای پیام/

کد خبر 1391102021