وي با اشاره به مرمتهاي صورت گرفته در مسجد سفيد خاطرنشان کرد: تخريب بخشهاي الحاقي، ساخت فضاي کفش کني، سرويسهاي بهداشتي و آبدارخانه، همسطحسازي و حذف شمعهاي بتني، خاکبرداري بخش داخلي مسجد، بندکشي، ترميم آجرهاي فرسوده، نماکاري و بازسازي ورودي از جمله اقدامات مرمتي صورت گرفته در اين مسجد به شمار ميرود.
محمدي يادآور شد: سفيدکاري داخل مسجد، مرمت دو ستون چوبي و تعويض در و پنجرهها ديگر اقدامات مرمتي در حال اجرا در مسجد سفيد مراغه به شمار ميرود.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي، اعتبار اختصاص يافته براي مرمت اين مسجد را 600 ميليون ريال عنوان کرد و گفت: تاريخ بناي مسجد سفيد مراغه با توجه به کتيبه سنگي مرمري بالاي در ورودي مسجد متعلق به دوره شاه طهماسب صفوي است.
محمدي مسجد سفيد مراغه را از نظر معماري يکي از زيباترين مساجد تاريخي مراغه و آذربايجان شرقي عنوان کرد و گفت: اين مسجد بصورت سقف چوبي و با ديوارهاي خشتي بنا شده که سقف آن با طرحهاي گل و بوته تزئين شده است.
وي با بيان اينکه نماي مسجد سفيد مراغه با آجر و به سبک حصيري تزئين يافته است، گفت: وجود سه کتيبه سنگي، استفاده از رنگهاي طبيعي در رنگ آميزي تزئينات و داشتن سه ستون چوبي مقرنسکاري شده از ويژگيهاي اين مسجد تاريخي است.
محمدي با اشاره به تزئينات به کار رفته در اين بنا اظهار داشت: سرستونها و شاهتيرها، تيرها و پردههاي چوبي اين مسجد همگي داراي انواع طرح هاي اسليمي و ختايي با آبرنگ هستند.
محمدي وسعت مسجد سفيد مراغه را 100 متر مربع اعلام کرد و يادآور شد: اين بنا به شماره 9185 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
الف/124
انتهای پیام/