وي افزود: دين و زبان مشترک مردم کشور آذربايجان با مردم برخي از استان هاي جمهوري اسلامي ايران يکي از مهمترين عوامل پيوند دهنده فرهنگ ها بين دو کشور است که ارزش و اهميت فراواني دارد.
وي هم چنين به اشتراکات ايران و آذربايجان در حوزه ميراث فرهنگي ملموس و ناملموس اشاره کرد و افزود: ثبت جهاني مشترک نوروز يکي از مهمترين اشتراکات دو کشور در حوزه ميراث فرهنگي است که نشان دهنده نزديکي فرهنگ ها بين دو کشور است.
علويان صدر هم چنين به جنگل هيرکاني به عنوان مرز مشترک ايران و آذربايجان اشاره کرد و ادامه داد: اين جنگل به عنوان مرز مشترک دو کشور قابليت اين را دارد که به عنوان يک اثر طبيعي به صورت مشترک در فهرست يونسکو به ثبت جهاني برسد.
معاون ميراث فرهنگي کشور در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به ديگر فعاليت هاي معاونت ميراث فرهنگي کشور اضافه کرد: همکاري هاي موزه اي، برپايي نمايشگاه هايي با موضوع اشياي موزه اي و تاريخي، مرمت آثار و بناهاي تاريخي،همکاري هاي علمي و پژوهشي و ... از ديگر حوزه هايي است که دو کشور مي توانند با يکديگر در اين زمينهها همکاري کنند.
علويان صدر در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به ميراث فرهنگي ناملموس آذربايجان نيز افزود: فرش مکتب تبريز به عنوان يک ميراث گران بها قابليت ثبت جهاني را دارد و جمهوري اسلامي ايران آماده هرگونه همکاري با آذربايجان در خصوص تهيه پرونده چند مليتي است.
اين مقام مسوول هم چنين با اشاره به افتتاح مرکز منطقه اي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در آسياي غربي و مرکزي در تهران، به جمهوري آذربايجان پيشنهاد داد در اين مرکز منطقه اي عضو شود چرا که در حال حاضر 23 کشور عضو اين مرکز هستند.
* اذعان به تخصص ايران در زمينه موزه داري
«ناظم صمد اف» معاون وزير فرهنگ و گردشگري آذربايجان نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از سفر به جمهوري اسلامي ايران و هم چنين قدرداني از مهمان نوازي کشورمان گفت: براي شرکت در نمايشگاه بين المللي جهانگردي و هتل داري به ايران سفر کردم که در مدت حضورم در تهران فرصت را مغتنم شمرده و با مسوولان سازمان ميراث فرهنگي نيز ديدار مي کنم.
وي با اشاره به بازديد خود از موزه ملي ايران افزود: در بازديد از موزه ملي ايران متوجه عمق فرهنگ، تمدن و اصالت فرهنگي ايرانيان شدم و به خوبي متوجه شدم که ايران از يک تمدن بزرگ برخوردار است.
وي اضافه کرد: نحوه نگهداري و چيدمان اشيا در موزه ملي ايران براي معرفي آن ها و هم چنين انتقال صحيح اين اشيا به نسل هاي بعدي نشان دهنده تخصص ايران در زمينه موزه داري و اهميت و ارزش جايگاه موزه در ايران است.
معاون وزير فرهنگ و گردشگري جمهوري آذربايجان در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به مبادله گردشگران بين ايران و آذربايجان افزود: گردشگران ايراني در جايگاه چهارم ورود به آذربايجان قرار دارند و بعد از روسيه، گرجستان و ترکيه بيشترين گردشگران را از جمهوري اسلامي ايران داريم که در طول سال به آذربايجان سفر مي کنند.
وي اضافه کرد: اشتراکات فرهنگي بي نظير ايران و آذربايجان زمينه بسيار مناسبي را براي تقويت ارتباط بين دو کشور فراهم آورده است.
وي با استقبال از پيشنهاد معاون ميراث فرهنگي کشورمان در خصوص ثبت جهاني مشترک برخي از آثار اضافه کرد: از اين موضوع استقبال مي کنم و حتي پيشنهاد ميدهم فعاليت هاي مشترک هرچه زودتر آغاز تا پرونده مورد نظر تهيه و به يونسکو ارسال شود.
وي هم چنين با اشاره به ثبت جهاني پرونده نوروز به صورت مشترک يادآور شد: ثبت اين ميراث گران بها نشان دهنده تقويت روابط فرهنگي بين کشورهاي منطقه است.
ناظم صمد اف در پايان صحبت هاي خود خاطر نشان کرد: بسيار مايل هستم که روابط ايران و آذربايجان بيش از پيش در حوزه فرهنگي گسترش يابد و اشتراکات فرهنگي دو کشور به تحقق اين موضوع مهم کمک فراواني خواهد کرد.
به گزارش ميراث آريا، در اين ديدار مديراني از حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري دو کشور نيز حضور داشتند.
الف/108
انتهای پیام/