عشاير، صداي ملت و هويت تاريخي ايران هستند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، دکتر «محمد شريف ملک‌زاده» شب گذشته در حاشيه مراسم افتتاحيه نخستين نمايشگاه ملي صداي عشاير در جمع خبرنگاران در محل نمايشگاه بين المللي تهران با بيان اين مطلب افزود: اين نمايشگاه با هدف معرفي آداب، سنن و فرهنگ‌هاي مختلف عشاير ايران زمين است که مي‌تواند نقش مهمي در اتحاد و يک پارچگي اقوام مختلف کشور داشته باشد.

وي اضافه کرد: مفتخرم که در جمع با نشاط و با صلابت خانواده بزرگ عشاير هستم که با نگاه به چهره‌هاي عشاير مي‌توان به عمق صداقت، تلاش و سادگي و صميميت آنان پي برد.

وي که لباس عشاير کهگيلويه و بوير احمد را بر تن کرده بود ادامه داد: اين لباس، لباس خدمت است و امروز افتخار مي‌کنم که اين لباس را بر تن دارم چرا که زندگي عشايري، زندگي سراسر افتخار است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشورمان در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره نقش عشاير در حراست از مرز‌هاي کشور يادآور شد: در طول تاريخ همواره عشاير به عنوان پاسداران مرز و بوم ايران حضور داشتند و وفاداري آنان به نظام و انقلاب اسلامي اثبات شده است.

معاون رئيس جمهور به توليدات، صنايع دستي و هنرهاي سنتي عشاير اشاره کرد و يادآور شد: بيش از ۵۰ درصد صنايع دستي و هنرهاي سنتي کشور توسط عشاير توليد مي‌شود.

دکتر ملک‌زاده هم چنين با انتقاد از صنايع دستي چيني ادامه داد: صنايع دستي ايران که توسط عشاير، روستائيان و ديگر توليد کنندگان زحمت کش تهيه مي‌شود، بي‌نظير‌ترين و بي بديل‌ترين صنايع دستي در دنياست لذا اين صنايع دستي بايد در داخل و خارج از کشور معرفي شود.

وي با انتقاد از برخي ادبيات درباره عشاير که عشاير را جامعه کوچک مي‌شمارند افزود: جامعه‌اي که بيش از ۵۰ درصد صنايع دستي کشور را توليد مي‌کند کوچک نيست و اين جامعه قدمتي به اندازه تاريخ دارد و بسياري از توليدات مورد نياز جامعه توسط عشاير توليد مي‌شود بنابراين جامعه عشايري يک جامعه کوچک نيست.

به گزاش ميراث آريا، نخستين جشنواره صداي ملي عشاير ۱۴ الي ۱۹ بهمن ماه جاري با حضور ۱۰۲ ايل عشايري در محل نمايشگاه بين المللي تهران در حال برگزاري است.

/۱۰۸

انتهای پیام/

کد خبر 139111154