خانه عشاير ايران در پايتخت راه‏اندازي مي‏شود / تداوم برگزاري جشنواره‏هاي اقوام و عشاير

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در اين مراسم که شب گذشته در سالن خليج فارس نمايشگاه بين‏المللي تهران برگزار شد، با اعلام اين خبر برگزاري نخستين جشنواره ملي صداي عشاير را نتيجه همکاري ارگان‏هاي مختلف خواند و گفت: همه دستگاه ها از جمله وزارت کشور، استانداران، نيروهاي انتظامي و... در برگزاري اين جشنواره زحمت کشيدند و به خصوص نگاهي که شخص آقاي رئيس جمهور دارد نگاهي بلند، خالصانه و خاضعانه به ملت بزرگ ايران است.

اين مقام مسوول تصريح کرد: امروز در دهه پربرکت فجر هستيم و روز پربرکتي است و ياد و خاطر شهداي 8 سال دفاع مقدس به خصوص شهداي عشاير غيور را گرامي مي‏داريم.

وي افزود: اختتاميه جشنواره ملي براي ما جاي اندوه دارد چراکه اين صفا، صميميت، صلابت، قهرماني، عزت واقعي را در وجود تک تک عشاير در طول برگزاري جشنواره ملي صداي عشاير لمس کرديم و ديديم، با ترک آنها از تهران غصه‏دار مي‏شويم و ما دوست داريم هميشه در خدمتشان باشيم و از فضاي عاطفي، معنوي و عرفاني عشاير بزگوار استفاده کنيم.

«ملک زاده»، اظهار داشت: به همين منظور از معاون گردشگري و مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران درخواست مي‏کنم براي اينکه صداي عشاير هميشه در پايتخت زنده بماند، اول اسفند، خانه عشاير ايران در پايتخت راه‏اندازي ‏شود.

«ملک زاده»با اشاره به راه‏اندازي رسمي خانه عشاير ايران با حضور نمايندگان عشاير تمام استان‏ها ادامه داد: خانه عشاير ايران مديريت برگزاري جشنواره‏ها، همايش‏ها و هرگونه مراسمي که سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و سازمان امور عشايري ايران بخواهد به صورت يک نهاد مردمي مديريت کند را به عهده مي‏گيرد.

وي همچنين خواستار تداوم برگزاري اينگونه جشنواره ها در سطح کشور شد و اظهار داشت: من از آقاي جهانيان، معاون گردشگري کشور و آقاي صديق، مدير کل امور عشاير کشور درخواست مي‏کنم، اين جشنواره را به عنوان يک جشنواره‏اي مقطعي و گذرا نگاه نکنيم که يک مدتي در تهران برگزار شد و بعد به فراموشي سپرده شود.

وي ادامه داد: همچنين خواهشمندم که در همين راستا بزرگترين شرکت هلدينگ عشايري را در خصوص برگزاري اينگونه جشنواره ها در خانه عشاير ايجاد شود که اين هلدينگ گردشگري عشاير بتواند در سراسر کشور اينگونه جشنواره ها و مراسم را برگزار کند و خودش يک منبع درآمدي براي جامعه عشايري کشور باشد.

معاون رئيس جمهور، جشنواره ملي صداي عشاير را سرشار از صفا و صميميت و صداقت خاص خواند و گفت: عشاير با جان، دل و روح خودشان در اين جشنواره ملي افتخار آفريدند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آيين، مراسم، آداب و سنتي که در اين جشنواره به معرض نمايش درآمد را در نوع خود بي‏نظير و بي بديل دانست و افزود: عروسي عشاير يک سنت بسيار زيبا و در جاي خود بي‏نظير بود.

وي با اشاره به برگزاري عروسي‏هاي نمادين و موسيقي هايي که در جشنواره ملي صداي عشاير برگزار شد را در نوع خود بي نظير دانست و بيان کرد: اينجا شما يکسري حرکات موزون را ديديد، يکسري آواها و نواها را شنيديد. هرگونه آوا، نوا و حرکات موزون نشان از همبستگي، کار، تلاش، پويايي و سيالي جامعه عشايري ايران را نشان مي‏داد.

«ملک زاده» افزود: موسيقي هاي غربي با موسيقي عشاير ما اصلا قابل مقايسه نيست چراکه موسيقي سنتي که در عشاير جمهوري اسلامي ايران وجود دارد به ما هويت و اصالت مي‏دهد و تاريخ، تمدن، فرهنگ ايراني – اسلامي را براي ما به نمايش مي‏گذارند.

معاون رئيس جمهور هريک از حرکات موزون عشاير را نشان دهنده يکي از فعاليت‏هاي روزمره آنها خواند و افزود: حرکات موزون عشاير مازندران را ديديد، اين کار تلاش، داشت و برداشت است که کشاورزي مازندران را نشان مي‏دهد و يا آواي لرستان را ديديد، عشق، همبستگي، اتحاد، يکپارچگي را بيان ميکند.

اين مقام مسوول هدف از برگزاري جشنواره ملي صداي عشاير را نشاندن شعف و شادي را برلبان مردم خواند و يادآور شد: زندگي سخت عشاير، نشان دهنده اقتصاد معيشتي جامعه ما است و اگر اقتصادي معيشتي در جامعه اسلامي ما رونق پيدا کند، ايران اسلامي بدون شک به نفت احتياجي نخواهد داشت.

وي با انتقاد از ديدگاه‏ها در رابطه با نبود فرهنگ شادماني در کشور گفت: برخي مي‏گويند ما فرهنگ شادماني نداريم درحالي که اتفاقا ما فرهنگ شادي و شادماني داريم ولي فرهنگ استفاده از ظرفيت هاي کشور را نداريم.

معاون رئيس جمهور برگزاري نخستين جشنواره ملي صداي عشاير را با صفا و صميميت جامعه عشاير در نوع خود بي نظير دانست و افزود: فرهنگ استفاده از ظرفيت هاي کشور يعني همه دستگاه‏هاي دولتي و بخش خصوصي در کنار همديگر قرار بگيريم و ظرفيت ها و پتانسيل هاي موجود در کشور را به معرض نمايش بگذاريم.

«ملک زاده» برگزاري نخستين جشنواره ملي صداي عشاير با عنايت حضرت حق دانست و اظهار داشت: اين جشنواره با صفا، صميميت و صداقت عشاير همراه بود و موجب شد در سطح ملي و بين المللي بدرخشد و بزرگي هاي آن بسيار بسيار بزرگ تر به نمايش و ديدگان ما بيايد.

وي با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري در رابطه با اقتصاد مقاومتي بيان کرد: اقتصاد مقاومتي، همين اقتصاد معيشتي و توليدات عشاير کشور است چراکه هرگونه توليدي توسط جامعه عشايري انجام مي‏شود.

وي افزود: اگر ما مي خواهيم نقشه جامعي را در خصوص اقتصاد مقاومتي ترسيم ، تدوين و تبيين کنيم، بايد جامعه عشايري را به عنوان اقتصاد معيشتي و به عنوان اقتصاد مقاومتي به ملت ايران معرفي کنيم.

وي افزود: چند روز پيش عروسي واقعي جامعه عشاير خراسان رضوي را ديديم، بعضي ها فکر مي کردند که اين افراد از آن دسته هستند که از لحاظ علمي و تحصيلات در جايگاه خوبي قرار ندارند در حاليکه اين زوج جوان هر دو داراي تحصيلات عالي مهندسي مکانيک و مديريت صنعتي بودند.

وي شخصيت، صميميت و بزرگي عشاير را موجب افتخار کشور خواند و بيان کرد: هويت، تاريخ، بزرگي و منشي که در تاريخ هويتي غيور مردان اين مرز و بوم يعني عشاير وجود دارد بايد مورد بررسي قرار گيرد چراکه اقوام و جامعه عشايري ايران همواره مرزداران اصيل اين مرز و بوم بوده و هستند.

بنابراين جامعه عشاير را نبايد دست کم بگيريم. جامعه عشايري 2درصد جمعيت کل کشور هستند ولي تاثيرگذاري آنها براي کشور صد در صد است.

«ملک زاده» عشاير را در صادرات کشور بسيار موثر دانست و گفت:‌اگرچه عشاير فقط 2 درصد کل جمعيت کشور را تشکيل مي‏دهند ولي تاثيرگذاري آنها روي تمام ابعاد جامعه ما 100 درصدي است به عنوان مثال بسياري از توليدات صنايع دستي، دست‏باف‏ها و فرش‏هاي سنتي توسط عشاير خدوم و زحمت کشيده و زجر کشيده عشاير بافته و صادر مي‏شود و بهترين هنرهاي صنايع دستي ملت ايران است.

انتهای پیام/

کد خبر 139111202