نگاه پژوهشگاه به مقوله حفاظت و مرمت اشياي تاريخي ، صرفا پژوهشي نيست

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، «پريسا محمدي» پيش از ظهر امروز با بيان اين مطلب در دهمين همايش حفاظت و مرمت اشياي تاريخي – فرهنگي و تزيينات وابسته به معماري که در سالن موزه ملي ايران برگزار شد افزود: پژوهشگاه در نظر دارد تا با تقويت ارتباطات ملي و بين المللي در تثبيت جايگاه منطقه اي جمهوري اسلامي ايران در عرصه حفاظت از تمدن ايراني اسلامي نقش مهم خود را ايفا کند.

وي افزود : نگاه پژوهشگاه به مقوله حفاظت و مرمت اشياي تاريخي و فرهنکي فراتر از يک مجموعه صرفا پژوهشي و تئوريک است و اعتقاد ما بر اين است که پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي مي توانند نقش کليدي را درجهت دهي و راهنمايي اقدامات آموزشي و پژوهشي و اجرايي به عهده داشته باشد.

وي در ابتداي صحبت هاي خود با تبريک ايام الله دهه فجر و حماسه حضور مجدد ميليون ها ايراني مسلمان در سي و چهارمين بهار انقلاب اسلامي، با گرامي داشت نام و ياد امام خميني (ره) و شهدا اضافه کرد: خوشحاليم که به همت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي- فرهنگي و همکاري و پشتيباني همه اعضاي پژوهشگاه ، امسال ، پس از يک دوره وقفه پيش آمده ، توانستيم سهم خود را در استمرار اين سنت حسنه 16 ساله ادا نماييم .

وي اضافه کرد: همايش هاي حفاظت و مرمت اشياي تاريخي- فرهنگي و تزيينات وابسته به معماري از سال 1375 مجالي براي فراگيري و تبادل نظر و انتقال تجربيات و آموخته ها و همچنين معرفي جنبه هاي مختلف اين رشته به عنوان فصل مشترک علم و هنر موفقيت هاي روزافزون و چشمگيري داشته است که بي شک همين امر انگيزه اصلي حفظ، تداوم و پاسداري از اين رويداد مهم به شمار مي رود .

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري با اشاره به مقالات ارائه شده به اين همايش يادآور شد : با نگاهي به مقالات دوره هاي گذشته آنچه که بيش از همه جلب توجه مي کند حضور اقشار درگير در حوزه حفاظت و مرمت اعم از محققان، مدرسان، دانشجويان و متخصصان است .

محمدي اظهار داشت : اين نکته خود گوياي اين مساله است که اين همايش در مقايسه با ساير همايش هاي تخصصي در جلب مخاطبان از ويژگي هاي خاص و شايسته اي برخوردار است که مي تواند ضامن پويايي فضاي علمي همايش باشد .

وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود ادامه داد: انجام طرح هاي کلاني همچون پروژه هاي راهبردي در حفاظت از آثار سنگي، پژوهش در حوزه تکنولوژي هاي روز در حوزه مرمت ، بومي سازي تکنولوژي هاي مورد استفاده در اين رشته تخصصي ، انجام پژوهش هاي شناختي آثار تاريخي- فرهنگي و موزه اي و طرح ايجاد و گسترش شبکه اي از کارگاه ها و آزمايشگاه هاي حفاظت و مرمت ، به روز کردن پروتکل هاي مرمتي و آموزش کارشناسان اين حوزه از دغدغه ها و برنامه هاي پژوهشگاه است .

اين مقام مسوول افزود : حفاظت و مرمت از آثار تاريخي و فرهنگي به عنوان علمي ميان رشته اي مي تواند زمينه هاي کاربردي ناب و ارزشمندي را در اختيار متخصصان و پژوهشگران ساير علوم قرار دهد .

وي يادآور شد: در پژوهشگاه بر اين باور هستيم که همکاري ها مي تواند موقعيت هاي ارزشمندي را فراهم کند که حاصل آن نشاط و سرزندگي علمي بيشتر جامعه حفاظت و مرمت آثار است .

محمدي گفت : شايد ماهيت ميان رشته اي حفاظت و مرمت اشيا ، عرصه مناسب و گسترده تري را براي تعريف همکاري هاي مشترک بين پژوهشکده و پژوهشگاه با ساير نهادهاي تحقيقاتي و آموزشي و اجرايي کشور و حتي در سطح منطقه اي و بين المللي فراهم آورده باشد .
/108

انتهای پیام/

کد خبر 139111245