جشن بيل گرداني نيم ور محلات نمادي از تلاش و همدلي

به گزارش ميراث آريا(CHTN) مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي گفت: اين آئين با قدمت حدود دوهزار ساله به عنوان نمادي براي تشکر الهه آب بوده و ريشه در فرهنگ آب و آبياري و نمادي براي نشان‌دادن زور و پهلواني به دشمنان بوده‌ و به اعتقاد مردم منطقه نيم‌ور اين بازي آييني، به برکت و زيادي آب کمک مي‌کند.

«مجتبي رضواني» افزود: ثبت اين مراسم با تقدير مردم و نهادهاي غير دولتي مواجه شد بنابراين براي حفظ اين رسم معنوي هر سال در مواقعي که مسير جوي هاي آب توسط گل و لاي و يا رشد گياهان و علف هاي هرز در ماه اسفند و اوايل فصل بهار مسدود مي شده و آب رساني به مزارع اين شهر به کندي انجام مي گرفته، با اعلام بزرگان شهر، مردم با کمک يکديگر به پاکسازي حريم جوي مي‌پردازند.

وي گفت: پس از لايروبي جوي هاي آب، بيل گردانان شامل ورزشکاران منطقه به نوبت، هفت بيل مخصوص اسبار باغ را در دو دسته چهار و سه تايي به يکديگر بسته و بيل گردانان اين بيل ها را با مهارت و قدرت در دو جهت مخالف به صورت ضربدري مي چرخانند.

رضواني خاطر نشان کرد: ورزشکاران يا بيل گردانان بايد دو دسته بيل به وزن 32 کيلو گرم را بين 5 تا 30 بار بالاي سر خود بچرخانند و در اين هنگام با دعا و نيت به حرکت در آمدن هفت آسمان و نزول رحمت الهي قدرتمندي خود را براي مردم اين منطقه به نمايش مي گذارند.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي استان مرکزي ادامه داد: اين جشن چندين روز طول مي‌کشد و قبل از شروع مراسم بيل گرداني، لايروبان همراه با بيل‌هاي خود رژه رفتن تا محل برگزاري جشن که بر روي سکويي مخصوصي در مرکز نيمور است، انجام مي دادند.

جشن بيل گرداني هم اکنون از جمله ورزش هاي بومي محلي استان مرکزي و امسال به عنوان اثر معنوي استان در ميراث معنوي کشور ثبت شده است.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139201312