وي اظهار داشت: جامعه ايراني فرهنگ اسلام را به عنوان يک فرهنگ غني پذيرفت، چراکه يک وجه مشترک ميان اين دو فرهنگ وجود داشت و آن اعتقاد به خداوند بزرگ بود.
اسماعيلي يادآور شد: تمدن اسلامي به دور از هرگونه تعصب و تنها با قيد برابري و برادري وارد جامعه ايراني شد و با فرهنگ و تمدن ايراني در مسير پيشرفت قرار گرفت.
معاون پژوهشي پژوهشگاه افزود: معماري دوران اسلامي گواه اين موضوع است که جامعه ايراني از تمامي هنر خود براي اعتلاي فرهنگ اسلامي استفاده مي کرد، استفاده از هنر خطاطي، هنر سنگ، هنر کاشيکاري، هنر معماري و ... در مساجد تاريخي اين ادعا را ثابت مي کند.
وي با اشاره به اينکه تمدن اسلامي حاصل عملکرد تمام مللي است که به دين اسلام روي آوردند، تصريح کرد: تمدن اسلامي سابقه اي 1500 ساله دارد و تک تک واژه هاي آن نيز نيازمند پژوهش و مطالعه است.
اسماعيلي افزود: پژوهش در رابطه با فرهنگ و هنر اسلامي نيازمند حمايت پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و استفاده از کارشناسان و صاحبنظران اين حوزه است.
معاون پژوهشي پژوهشگاه با ابراز خوشحالي از ايجاد انگيزه در پژوهشگران براي آغاز مجدد فعاليت هاي پژوهشي، يادآور شد: با وجود کمبود زمان، 300 مقاله در رابطه با موضوع اين سمينار به پژوهشکده باستان شناسي ارسال شد.
وي در پايان گفت: پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي از نظرات و پيشنهادات هيات علمي دانشگاه ها، صاحبنظران و اساتيد برجسته در راستاي پژوهش و تحقيق استقبال مي کند.
انتهای پیام/