به گزارش ميراث آريا، معاون صنايع دستي گيلان در حاشيه برگزاري مراسم رونمايي از اطلس صنايع دستي گفت: هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان علاوه بر نشان هويت و فرهنگ به عنوان يکي از قوت هاي گردشگري استان محسوب مي شود.
وي افزود: اطلس صنايع دستي با هدف مستند سازي رشته هاي صنايع دستي بومي و رايج استان و تبديل آنها به برنامه هاي نرم افزاري و جهاتي کردن اين داده ها در فضاي مجازي به جهت معرفي بيشتر به دو صورت کتابت و نرم افزار تهيه شده است.
ذاکري ادامه داد: در اين اطلس علاوه بر معرفي استان گيلان از منظر گردشگري و ميراث فرهنگي، صنايع دستي بومي و رايج و همچنين پراکنش جغرافيايي هنرها در استان، شهرستانها، بخش ها و روستاها به تفکيک نمايش داده شده است.
هنرهايي چون چادر شب بافي، رشتي دوزي، ارسي سازي، خراطي، جاجيم بافي، چموش دوزي، بامبوبافي، نمدمالي، کدوي منقوش و ... منتشر شده است.
معاون صنايع دستي استان همچنين يکي از وظايف معاونت صنايع دستي حفظ و احيا و اشاعه رشته هاي صنايع دستي در حال منسوخ شن دانست و به منظور تحقق اين هدف و به مناسبت روز جهاني صنايع دستي ، اولين دوره آموزش چموش دوزي که يکي از صنايع دستي بومي در حال منسوخ شدن بود را با حضور اساتيد مجرب و دانشجويان برگزار کرد.
وي با اشاره به اينکه تاکنون چهارده هزار هنرمند صنايع دستي در استان شناسايي شده اند تصريح کرد: امروز حمايت از هنرمندان هنرهاي سنتي و صنايع دستي در الويت برنامه ها قرار دارد.
انتهای پیام/