جشن باستاني تيرگان همزمان با روز اول تابستان ديروز(شنبه) با حضور نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان، مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي و جمع گسترده اي از مردم فراهان در جوار امامزاده احمد ابن علي (ع) روستاي مشهد ذلف آباد اين شهرستان برگزار شد.
به گزارش ميراث آريا(chtn) نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان در اين آيين گفت: در اين جشن باستاني مردم فراهان، روستاها و شهرهاي اطراف آن در جوار امامزاده احمد بن علي (ع) روستاي تاريخي ذلف آباد جمع شده و با اجراي برنامه هاي فرهنگي، هنري و سرگرم کننده از نعمت هاي خداوند در فصل درو گندم و اولين روز تابستان شکرگزاري کردند.
ˈعباس صلاحيˈ ادامه داد: جشن تيرگان به معناي آب پاشان، شکرگزاري برداشت گندم يکي از جشن هاي ملي و داراي وجاهت و هويت اصيل ايراني است.
وي بيان کرد: اين جشن به معناي بزرگداشت و اداي احترام به طبيعت و مردم است و در مناطق مختلف ايران برگزار مي شود.
نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان عنوان کرد: جاذبه اصلي و مهم مراسم اين روز در محوطه بيرون امامزاده است که مردم شهرهاي ايران مانند همدان، ملاير، قم و تهران توليدات خود شامل سوغات، عطاري و گياهان دارويي، انواع گل و گياه، ابزار کشاورزي و صنايع دستي را به معرض فروش مي گذارند.
وي توضيح داد: جشن تيرگان از زمان هاي ايران باستان در روز سيزدهم تير برگزار مي شد، ولي سال هاست که در روستاي ذلف آباد با گذشت زمان هاي طولاني و با ترکيبي از آداب و رسوم محلي و مراسم مذهبي مانند تعزيه خواني شکل مخصوص به خود گرفته است و همچنان تا به امروز اجرا مي شود.
صلاحي عنوان کرد: تاريخ اين جشن به دليل اينکه روز آغاز فصل تابستان، فصلي پرکار براي کشاورزان و بلندترين روز سال است و همچنين شروع برداشت گندم به عنوان مهم ترين محصول کشاورزان اين منطقه مي باشد، به يکم تير تغيير يافته است.
وي اظهار کرد: در اين آيين، برنامه هاي نمادين شکرگزاري برداشت محصول، آواي ضرب زورخانه اي، تواشيح، نمايشگاه صنايع دستي و رسم آب پاشان با محتواي باران خواهي اجرا مي شود.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مرکزي در اين آيين گفت: جشن تيرگان به دليل اصالت و غناي فرهنگي آن در سال 89 در فهرست آثار ملي کشور به عنوان يک ميراث معنوي به ثبت رسيد.
انتهای پیام/