به گزارش میراث آریا(chtn) \"ناصر طاهری \" افزود: عملیات مرمتی صورت گرفته در این مسجد شامل استحکام بخشی دیوارهای خارجی ضلع جنوب شرقی ، ساماندهی بدنه های داخلی گنبدخانه های ضلع جنوبی و بازگرداندن نمای داخلی گنبدخانه مرکزی به شکل اولیه می باشد .
وی اظهار داشت : همچنین کار مرمت و اجرای اندود گچ و خاک فضاهای داخلی و اندود کاهگل دیوارهای خارجی ضلع جنوبی از دیگر اقدامات مرمتی در این مسجد است.
وی تصریح کرد: همچنین در بخش معاصر مسجد نیز اقدامات صورت گرفته شامل کف سازی و بندکشی دیوارهای فضاهای نوساز می باشد.
طاهری خاطرنشان کرد: به محض تخصیص اعتبار جدید اقدامات مرمتی جدید شامل ساماندهی شبستان زیرزمینی جهت دفع رطوبت و سبکسازی بام مسجد در اولویت عملیات اجرایی قرارخواهد گرفت.
وی افزود: هسته اولیه مسجد جامع قهی آتشکده ایی مرتفع با دیوارهای ستبر بوده است که این کشیدگی سبب رانش و شکست دیوارهای غربی و شرقی شده و به همین دلیل گنبدخانه های غربی و شرقی به منظور پشتبند در دوره ایلخانی ساخته شده است .
به گفته وی ، در اوایل قاجار رواقهایی دور حیاط اضافه شده است که دهانه ورودی گنبدخانه مرکزی را به جهت شاخص شدن مرتفع تر ساخته اند.
وی در ادامه افزود : در اواسط دوره قاجار شبستانی با اختلاف سطح در عمق ضلع شمالی ساخته شده ، که در دوره معاصر به همان سبک گسترش پیدا کرده و حیاط پشتی به آن اضافه شده است.
مسجدجامع قهی در شهرستان اصفهان، بخش جلگه، بافت روستای قهی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۵۵۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/