معاون ميراث فرهنگي كشور با بيان اين كه مفتخريم كه دوره ي دولت هاي نهم و دهم را در عرصه ي فعاليت هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي وگردشگري دوره ي طلايي ثبت مواريث فرهنگي كشورمان در ابعاد ملي و بين المللي بخوانیم گفت: خوشبختانه در بعد ثبت مواريث مادي (يا ملموس) در اين دوره جهشي چشم گير روي داده به طوري كه آمار مواريث ثبت شده از عدد هفت به شانزده افزايش يافته است و در اين ميان ثبت زنجيره اي موفق باغ ايراني را نيز تجربه كرده ايم كه با احتساب مصاديق مربوطه مي توان اين آمار را به بيست و شش افزايش داد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، «آتوسا مومني» با بيان اين مطلب در مراسم رونمایی از لوح ثبتی 30قرآن نفيس افزود: در بعد ثبت مواريث معنوي (يا ناملموس) نيز اين عدد از صفر به ده رسيده كه خود اين رقم گوياي پيشرفت چشمگير كشورمان در اين زمينه است.
وي با بيان اين كه مقدمه ي ثبت جهاني،ثبت ملي است و چنان چه اين ثبت پي گيري نشود ثبت جهاني ناممكن خواهد بود افزود: در دوره ي هشت ساله ي مورد اشاره آمار مواريث مادي و معنوي ثبت شده در بعد ملي تصاعدي و از طريق برگزاري اجلاس هاي منظم و علني براي شوراي عالي سياستگذاري ثبت پي گيري شده و در اين ارتباط آمارهاي خيره كننده اي به دست آمده است.در بعد ظرفيت سازي نيز برگزاري علني اجلاس ها با آموزش هاي مناسب و تدوين دستورالعمل هاي استاندارد همراه بوده كه اين بر غناي توان فني و تخصصي كشورمان در اي حوزه نيز افزوده است.
به گفته وي يكي از دستاوردهاي ديگر كشورمان در حوزه ي ثبت نيز بومي سازي كنوانسيون هاي جهاني براي در برگرفتن شماري از مصاديق ميراث فرهنگي ايراني و اسلامي بوده كه از اين طريق امكان ثبت ملي اين آثار در حال حاضر فراهم شده و اين امر همچنان در حال پيگيري است كه از اين موارد مي توان به اقدام براي ثبت مواريث اسلامي، مواريث ناملموس منسوخ شده، مفاخر و گنجينه هاي زنده بشري، مكان رويدادها، خطبه ها و فرامين ارزنده اسلامي ، حرائم وامثال آنها اشاره كرد.
مومني اضافه كرد: اين همه، ماو بسياري از صاحب نظران را ترغيب كرده كه دوره هشت ساله اخير را در حوزه فعاليتهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دوره نهضت ثبت مواريث فرهنگي بناميم.
وي افزود: سال ها است كه مطابق سنتي ديرينه هم زمان با حلول ماه مبارك رمضان محفل ها، نشست هاي تخصصي، گردهم آيي هاي ملي و بين المللي ، كارگاههاي آموزشي و... با موضوع قرآن ، تعاليم قرآني و به منظور تجديد و تقويت انس با قرآن برگزار می شود و اين خود رسم و آييني ايراني و اسلامي است كه به حق مي توان از آنا به عنوان يك ميراث فرهنگي معنوي ارزنده ياد كرد.
وی خاطر نشان کرد: ثبت ملی 30 قرآن نفیس یک اقدام ارزشمند در ثبت مواریث معنوی است.
انتهای پیام/