عملیات مرمتی تزئینات مسجد جامع کاشان آغاز شد

سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان از آغاز عملیات مرمتی تزئینات مسجد جامع کاشان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، «حسین یزدانمهر» افزود: در ادامه مرمت های انجام شده در حیاط و زیر زمین مسجد جامع کاشان در مرداد ماه سال جاری مقرر شد کتیبه های خطی دوره زندیه این مسجد که آیاتی از سوره های نباء و دخان می باشد مورد مرمت قرار گیرد.

وی گفت: فضای مذکور از سمت حیاط باز است و همچنین تعدادی روزنه در اطراف گنبد وجود دارد که محلی برای نفوذ گل و لای حاصل از بارندگی است که به همراه  فضولات پرندگان در محل، باعث آلودگی و خرابی بخش هایی از کتیبه ها شده است  لذا پاکسازی و استحکام بخشی کلیه سطوح ضروری و لازم می نمود .

وی ادامه داد: برای فاز اول کار جناحین گنبد خانه که دارای بیشترین مقدار آلودگی و فرسایش می باشد مورد نظر قرار گرفت، و عملیات مرمتی آن در دست اجرا می باشد.

یزدانمهر با توجه به اهمیت تاریخی مسجد جامع کاشان تاکید کرد: مراحل کار شامل تثبیت و استحکام بخشی و مرمت و بازسازی قسمت های فرو ریخته آستر و بستر، تمیز کاری های لازم به روش های فیزیکی و شیمیایی و موزون سازی رنگی می باشد.

سرپرست اداره میراث کاشان تصریح کرد: مسجد جامع کاشان از قدیمی ترین بناهای تاریخ دار کاشان بوده که بعد از منار مسجد جامع ساوه(453 ه.ق) و مسجدجامع فهرج ( 461 ه.ق) سومین منار  قدیمی تاریخ دار ایران( 466 ه.ق) است و جز معدود بناهایی است که از زلزله سال 1192 ه.ق  مصون مانده است  و در 30 خرداد سال 1315 با شماره 252 نیز به ثبت آثار ملی رسیده است.

گفتنی است: اين مسجد كه قدیمی ترین  بناي تاريخ دار كاشان است،در خيابان باباافضل و در محله ميدان كهنه از محلات قديمي كاشان قرار دارد . مسجد جامع کاشان که پایه های اولیه آن به دوران صدر اسلام و آل بویه می رسد در دوره های مختلف سلجوقی،ایلخانی،زندیه و قاجار مورد گسترش و بازسازی قرار گرفته است. اين بنا داري گنبد آجري با مقصوره و ايوان مرتفع و صحن وسيع ، دو شبستان بزرگ و یك شبستان تحتاني در ضلع شمالي و مناره مي باشد.

/108

 

 

انتهای پیام/

کد خبر 1392052117