بازگشایی و احیاء کارگاه تولید انبوه سفال و سرامیک استهبان پس از 15 سال وقفه

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استا ن فارس از احیاء هنرهای دستی شاخص فراموش شده یا در حال فراموشی استان با فعال کردن کارگاه های تولید انبوه این محصولات در استان فارس خبر داد.

به گزارش روابط عمومی  اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استا ن فارس «قدرت ا... تاج بخش» با بیان این که استان فارس از دیرباز در حوزه تولید محصولات صنایع دستی با بهره گیری از توانمندی هنرمندان صاحب نام و حرفه ای و باداشتن پتانسیل های وافر در این زمینه جایگاه خاصی را در کشور داراست،افزود: برخی از هنرهای دستی شاخص این استان یا به خوبی معرفی نشده یا محصولات آنها به تولید انبوه نرسیده است.

وی گفت:این دلایل در کنار دیگر عوامل اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی موجب فراموشی برخی از رشته های صنایع دستی در گذر زمان گردیده است که در همین راستا این اداره کل با همکاری بخش خصوصی و اتحادیه تعاونی های صنایع دستی فارس با برنامه ریزی منسجم و بلند مدت با هدف حمایت از هنرمندان و صنعتگران و توجه مضاعف به رونق تولید انبوه محصولات این هنرها و همچنین به منظور ایجاد کار آفرینی و اشتغال زائی هر چه بیشتر در سال حماسه اقتصادی با جدیت تمام فعالیت می نماید.

وی همچنین تصریح کرد: روز پنج شنبه گذشته هفتم شهریور ماه ،چرخه تولید انبوه یکی دیگر از کارگاه های صنایع دستی استان در  شهرستان استهبان در رشته سفال و سرامیک پس از حدود15 سال وقفه، توسط این اداره کل با همکاری اتحادیه تعاونی در صنایع دستی فارس با حضور هنرمند چیره دست و کهنه کار این رشته؛ محمد باقر برکت، دوباره احیاء و رونق یافت.

همچنین گورنگی رئیس اتحادیه تعاونی های صنایع دستی فارس در حاشیه افتتاحیه این کارگاه تولیدی گفت: تولید سفال و سرامیک استهبان با قدمتی 800 ساله با علاقه و پشتکار زبانزد هنرمندان خاندان برکت از حدود 4 قرن پیش تا کنون، ادامه داشته که ما سعی کردیم با همکاری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری فارس و فعالیت واحد پژوهش اتحادیه در جهت رفع نقص مشکلات فنی تولید و همچنین تعمیرات دستگاه ها و مرمت کارگاه ها این محصول بی نظیر را دوباره به تولید انبوه برسانیم.

وی در ادامه با تأکید بر وجه تمایز نوع سفال و سرامیک شاخص استهبان با سایر محصولات سفالی در دیگر نقاط کشور افزود: این سفال به خاطر نوع کاربرد مواد اولیه از جمله: سنگ سیلیس و سنگ چسب که از محل کوه های اطراف نی ریز تهیه می گردد، فقط یکبار در کوره پخته می شود وبه عبارتی تک پخت می باشد و به همین خاطر با سایر محصولات سفالی کشور نظیر: سفال لاله چین همدان، میبد یزد، کلپور گان زاهدان که همه دو پخت هستند متفاوت می باشد که این امر نیز درکاهش هزینه های تولید بسیار موثر می باشد.

گورنگی مورد استفاده محصولات تولیدی متنوع این هنر را در مصارف تزئینی و پذیرایی نظیر ساخت گلدان، جاشمعی، کاسه، سوپ خوری، سرویس چایخوری و... عنوان کرد و افزود: به علت کیفیت مطلوب، مقرون به صرفه بودن و همچنین به دلیل مسائل بهداشتی و درمانی خاص،استفاده ازاین نوع محصول طرفداران زیادی دارد.

 وی در ادامه با اشاره به این مطلب تصریح کرد: علاوه بر این هنر،ما دو کارگاه تولیدی دیگر در رشته های نمد مالی و گیوه دوزی با هنرمندان زبر دست و ماهر در این شهرستان را احیاء نمودیم و این در حالی است که سایر هنرهای دستی موجود در استهبان از جمله: منبت، معرق، گلیم بافی همچنان فعال و در حال تولید می باشد و همچنین علاوه بر این شهرستان،در خرمبیدرشته پلاس بافی و در میمند نیز رشته شیشه گری مورد توجه ویژه واقع گردیده که احیاء و راه اندازی تولید انبوه هنرهای دستی شاخص درسطح استان فارس از اولویت برنامه های این اتحادیه می باشد.

رئیس اتحادیه صنایع دستی فارس همچنین به منظور احیاء سایر هنرهای دستی دیگر که به نحوی کمتر به آنها توجه شده بیان داشت:در گذشته شرکت سهامی صنایع دستی ایران در 5 منطقه کشور از سال 1343 در حوزه صنایع دستی آغاز بکار کرد که منطقه جنوب غرب با مدیریت استان های  فارس،کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان، بندرعباس و بوشهر فعالیت های چشمگیری داشته اند اما در ادامه به علت اتخاذ سیاست کوچک نمودن بدنه دولت، رفته رفته این شرکت جای خود را به بخش خصوصی داده به طوری که در حال حاضر این اتحادیه به عنوان یکی از فعالان وحامیان تولید هنرهای دستی فارس با همکاری و رهنمودهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس مشغول به فعالیت می باشد.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 139206098