معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: چاپ باتیک(کلاقهایی) به عنوان یکی از رشتههای تحصیلی در هنرستانهای استان گلستان تدریس میشود.
به گزارش روابط عمومی وامور فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، محمد کیخا با ذکر این مطلب افزود: رشته «چاپ باتیک» به عنوان یکی از رشتههای صنایع دستی است که قطب تولید آن در استان گلستان، شهرستان گنبدکاووس بشمار رفته و در رنگآمیزی روسری و دیگر پوشاک زنان ترکمن بکار میرود.
به گفته وی، از ویژگیهای بارز تولیدات این رشته استفاده از مواد اولیه طبیعی(ابریشم طبیعی) که سازگار با طبیعت و پوست انسان و ماندگاری، دوام، و زیبایی اثر همراه با حفظ اصالتهای فرهنگی و بومی منطقه و مطابق با پوشش بومی ترکمن و همچنین قابلیت کاربردی بودن این ررشته با سلایق روز جامعه این اثر را ماندگار کرده است.
کیخا هم چنین خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع رنگبندی پوشاک مورد استفاده مردم در بازار فعلی، میتوان از محل توسعه و گسترش هنر و صنعت چاپ باتیک به تداوم این رشته صنایع دستی و در عین حال ترویج اصالتهای بومی کمک کرد.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در پایان تاکید کرد: طبق توافق صورت گرفته با معاونت آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش، رشته چاپ باتیک به عنوان اولین رشته صنایع دستی استان گلستان در یکی از هنرستان های تکرشتهایی شهرستان گنبدکاووس از ابتدای سال تحصیلی 92-93 تدریس خواهد شد.
هنر صنعت چاپ باتیک از جمله چاپهای سنتی است که بر روی پارچه ابریشم کار میشود و در ایران به شکوفایی و تکامل رسیده است و به صورت هنری ملی علاوه بر ایران در کشورهایی چون هندوستان، چین و روسیه رواج داشته است. در ایران سابقاً در تبریز و روستاهای اطراف این هنر رواج بیشتری داشته و تولیدات انها از جمله یالقهای ترکمن(روسری ترکمن) مورد مصرف ترکمن های استان ما بود به این دلیل اولین بار با همت هنرمندان رشتههای چاپ پارچه این رشته در استان ما رواج پیدا کرد تا جایی که افتخار دریافت مهر اصالت یونسکو را نصیب کشور و استان گلستان نمود.
انتهای پیام/