مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، با بيان اينكه آذربايجان شرقي با داشتن جاذبه هاي تاريخي و طبيعي منحصر بفرد به يكي از گردشگرپذيرترين استان هاي كشور تبديل شده است، اظهار داشت: طرح مرمتي و بازسازي بازار بزرگ و تاريخي تبريز موفق به دريافت جايزه معماري بنياد آقاخان شد.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، «تراب محمدي» در جشنواره زغال اخته منطقه نمونه گردشگري قلعه دره سي شهرستان كليبر، با بیان این مطلب افزود: جایزه آقاخان برای سال 2013 به طرح های مرمتی و معماری 5 کشور جهان از جمله ایران، سودان، فلسطین، مراکش و اتریش تعلق گرفت که جایزه مالی آن بین این 5 کشور تقسیم می شود.
وی با اشاره به اين جايزه تصريح كرد: جايزه معماری آقا خان هر سه سال يکبار به پروژه هایی داده می شود که هم در زمینه معماری سنگی نو بنا نهاده اند و هم کیفیت زندگی مردم را بهبود بخشیده اند.
محمدي با بيان اينكه جايزه بنياد آقاخان يكي از معتبرترين جوايز معماری جهان است، يادآور شد: مراسم اهدای اين جايزه در لیسبون، پایتخت پرتغال، برگزار شد كه سید محمد بهشتی، مشاور ارشد سازمان میراث فرهنگی به نمایندگی از مسئولان این سازمان برای دریافت جایزه به کشور پرتغال رفته و آن را دریافت کرده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با اشاره به جايزه 200 هزار دلاري طرح مرمتي بازار تبريز، خاطرنشان كرد: هدف از این جایزه شناخت نمونههای برتر معماری است که هم طرحهای بدیع و هم عوامل اجتماعی، بهبود و توسعهها آنها و مفاهیم بازسازی، محافظت و طراحی محیط زیست را نیز در برمیگیرد.
محمدي بازار تاریخی تبریز را اثری منحصر بفرد و ویژه خواند و گفت: بازار تبریز در تمامی جهات همچون معماری سنتی، گستردگی و وسعت، قدمت، تنوع کاری و عناصر داخلی آن مجموعه ای بی نظیر است كه طي پنج سال اخير با همتي بي نظير و همكاري معماران و كاركنان چهره اي متفاوت را با مرمت هاي اصولي و زيبا به خود گرفته است.
وي با اشاره به طرح مرمتي بازار تاريخي تبريز تشريح كرد: اقدامات مرمتي و بهسازي فضاي بازار از پيش از ثبت جهاني اين مجموعه در سال 89 آغاز شده و تا كنون نيز ادامه دارد.
محمدي مرمت سراي دودري ها، كشكشچيلر، بازار شتربان و راسته سرخاب را از جمله چشمگيرترين و مهمترين مرمت هاي انجام گرفته در اين مجموعه تاريخي طي پنج سال اخير برشمرد.
اين مقام مسئول مرمت بخش هاي سوخته بازار از آتش سوزي سال 88 را يكي از نمونه هاي بسيار عالي در مرمت اين مجموعه توصيف كرد و گفت: سراي دودري ها كه در آبان ماه سال 88 دچار حريق گسترده اي شده و بخش هاي عمده اي از آن سوخته بود، با اجراي عمليات مرمتي موفقيت آميز عليرغم وسعت محل آتش سوزي، به سرعت مورد مرمت و بازسازي قرار گرفت.
محمدي همچنين رعايت مسائلي مانند رفع محدودیت ها و موانع عبوری بازار نظیر سیم کشی غیراصولی و غیر علمی، سد معبرهای ناشی از تجمیع کالاهای اصناف، وسواس و نظارت بیشتر در مورد جنس، کیفیت و نحوه انبارداری کالاها را از جمله عوامل موثر در پیشگیری از حوادث دانست كه در همان نخستين روزهاي پس از آتش سوزي در سراسر بازار تاريخي تبريز اعمال شد.
وي همچنين با اشاره به برگزاري جشنواره زغال اخته در شهرستان كليبر خاطرنشان كرد: مهمترين جاذبه هاي آذربايجان شرقي و حتي شايد در كشور در كليبر قرار دارد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با اشاره به سرمايه گذاري هاي قابل توجه انجام گرفته در اين شهرستان اظهار داشت: راه اندازي چندين هتل، كمپ گردشگري، مجتمع رفاهي بين راهي، نمازخانه و سرويس بهداشتي از چند سال پيش تا كنون در اين شهرستان در دستور كار قرار گرفته كه امروز بسياري از آنها مشغول به خدمات رساني به مردم و گردشگران هستند.
محمدي با بيان اينكه امكانات زير ساختي و رفاهي گردشگري در منطقه نمونه گردشگري دره قلعه سي و مكيدي اجرا شده و در آينالو و هوراند در دست كار قرار دارد، تشريح كرد: آثار تاريخي اين شهرستان همچون قلعه جمهور، امامزاده كليبر، مسجد جامع و حمام كليبر و نيز عمارت تومانيانس نيز به خوبي مرمت شده و راه دسترسي به آنها اصلاح شده است.
وي نتيجه اين اقدامات را مهاجرت معكوس از مركز استان به كليبر خواند و گفت: مناطق گردشگرپذيري همچون شهرستان كليبر با توجه به حجم عمده گردشگران ورودي به آن به ويژه در فصل تابستان بايد به صورت 24 ساعته اداره شده و به گردشگران خدمات ارائه كنند.
يادآور مي شود، دومين جشنواره زغال اخته توسط اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با حضور رئس سازمان جهاد كشاورزي استان، فرماندار كليبر، دكتر ارسلان فتحي پور نماينده مردم كليبر در مجلس، استاد خاماچي شوراي شهر تبريز، مديران ادارات اين شهرستان و جمع كثيري از مردم علاقمند شهرستان كليبر در منطقه نمونه گردشگري قلعه دره سي كليبر برگزار شد.
/108
انتهای پیام/