مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اعلام کرد: هفتمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین از 8لغایت 11 مهرماه با حضور سفرا، هنرمندان و صنعتگران داخلی وخارجی و میهمانان ویژه برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی وامور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، قربان عباسی در جلسه ستاد برگزاری هفتمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین، با ذکر این خبر افزود: فرهنگ و تاريخ ملت ها نقش بسزايي در شكل گيري هويت ملي آن دارد، نمادهاي تاريخي را مي توان به عنوان بخشي از ثمره فرهنگ دانست كه پاسداري از آن مي تواند در شكل گيري هويت ملي و منطقه اي هر سرزميني نقش اساسي ايفا نمايد.
به گفته وی، با نگاهي گذرا به پيشينه تاريخي كشورها، درمي يابيم كه توجه و ارج نهادن به آثار و ارزش هاي فرهنگي و باستاني هر ملتي موجب تعالي و ارتقای فرهنگي آن ملت مي شود چرا كه تاريخ نشان داده است ملت هايي كه داراي سابقه فرهنگي و تاريخي كهـن مي باشند در معرض تهاجم فرهنگي مصون مانده و كمتر دستخوش تطور و دگرگوني شده اند. هرچند در قرن بيست و يكم، قرن تحول عظيم در عرصه ارتباطات، مشاهده مي گردد و برخي از بنيان هاي تاريخي- فرهنگي ملت ها دستخوش تغيير و تحول شده وليكن عنايت به اين بنيان ها امري اجتناب ناپذير و از ضروريات ملت هاست.
عباسی یادآور شد: ايران سرزميني است در برگيرنده اقوام گوناگون با باورها، اعتقادات و آداب و رسوم خاص، اقوامي كه در عين تنوع و تفاوت هاي بسيار در چارچوب مرزهاي فرهنگي اين سرزمين آن چنان بهم آميخته اند كه واحد منسجمي به نام هويت ملي ايراني را تشكيل داده اند. استان گلستان نيز، از اين امر مستثني نمي باشد، وجود انبوه جاذبه هاي اكوتوريسم(كه استان را به گنجينه اكوتوريسم ايران مشهور نموده است) يادمان هايي چون گنبدقابوس که به ثبت جهانی رسیده و برج رادكان، خرابه هاي شهر تاريخي جرجان و تميشه و صدها اثر ارزشمند ديگر در استان گواهي از اين مدعاست. بدین جهت، نگهداري و صيانت از اين آثار گرانبها كه پيشينه تاريخي هفت هزارساله استان را نمايان مي نمايد از اهميت خاصي برخوردار است.
وی گفت: از جمله شیوه ها و روش های پاسداری از فرهنگ و آثار تمدنی این سرزمین می توان به برگزاری جشنواره های مختلف اشاره کرد که ضمن آن اقوام کشور به معرفی و عرضه داشته های فرهنگی و قومی خود بپردازند تا بدین وسیله گوشه هایی از فرهنگ و تمدن ایرانی معرفی گردد. از همین رو برگزاری جشنواره ایی تحت عنوان جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین می تواند اهداف فوق را برآورده سازد. جشنواره فرهنگ اقوام يك موقعيت ترويجي است، كه در آن همه ابعاد فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي مورد بررسي قرار مي گيرد تا ضمن معرفي فرهنگ هاي قومي و منطقه اي به ويژگي هاي خاص مناطق نيز توجه گردد. ماهيت اصلي جشنواره فراهم ساختن شرايط براي بسط و گسترش فرهنگ هاي مختلف ايراني جهت تحقق هدف هاي ترويجي براي رشد و توسعه صنعت گردشگري مي باشد.
رییس ستاد برگزاری این جشنواره افزود: برگزاری این جشنواره موجبات نشاط اجتماعی در سطح جامعه و همبستگی و وحدت بیشتر اقوام استان و کشور را فراهم می آورد.
به گفته وی، تفاوت ها و علایق قومی که حاصل گوناگونی فرهنگی و اجتماعی ایران است در چنین جشنواره هایی بیش از پیش خود را نشان می دهد که همین امر بر اهمیت آن می افزاید.
عباسی هم چنین خاطرنشان کرد: با توجه به برپایی موفق جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین در سال های پیش و استقبال گسترده مردم و مسوولین از این جشنواره، امسال نیز این جشنواره بر پا خواهد شد.
وی تاکید کرد: برگزاری این جشنواره در تقویم مناسبت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به نام استان گلستان است و درصددیم این جشنواره را در سطح بین المللی ثبت نماییم.
رییس ستاد برگزاری هفتمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین اضافه کرد: در این دوره سفرای بیش از 30 کشور از کشورهای هدف گردشگری، فارسی زبان و کشورهای همسایه و غرفه های صنایع دستی کشورهای خارجی و همسایه شامل افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان و عراق و الجزایر و... حضور خواهند داشت.
وی در ادامه با اشاره به بخش های مختلف این جشنواره خاطرنشان کرد: این جشنواره شامل نمایشگاه صنایع دستی و جاذبه های گردشگری، معرفی و نمایش آداب و سنن و شیوه های زندگی اقوام، مراسم آیینی و موسیقی اقوام، و برنامه های تورگردانی می باشد وهمچنین همایش فرهنگ ریش سفیدی در اقوام ایران زمین و سمینار یک روزه گردشگری روستایی و توسعه پایدار نیز در این ایام برگزار خواهد شد.
عباسی گفت: در بخش موسيقي و آیین هاي محلي اقوام ايراني نيز گروه های گلستانه، قزاق، ذکرخنجر و رقص ترکمن، گروه موسیقی کتول، بوشهر، خوزستان، گیلان،مازندران، چهارمحال وبختیاری،ایلام و تربت جام به اجرای برنامه پرداخته و همچنین گروه های موسیقی و آیینی خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، آذربایجان، سیستان وبلوچستان، مرکزی،اردبیل،فارس،کردستان،لرستان و شهرمیرزاد از دیگر گروه های موسیقی است که دراین دوره می نوازند.
وی تصریح کرد: از دیگر محورهاي این جشنواره ، معرفي و نمايش صنایع دستی و سوغات است که 20 غرفه سوغات استان ها و همچنین غرفه سوغات وآش و غرفه جاذبه های گردشگری و روستاهای هدف گردشگری نیز به معرفی سوغات و جاذبه های گردشگری خود خواهند پرداخت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در پایان یادآور شد: 16سیاه چادر اقوام ایرانی شامل سیاه چادرعشایراستان گلستان، آلاچیق محلی گلستان، طبیعت استان گلستان، آلاچیق ترکمن، سیاه چادر اردبیل، ایلام، خوزستان، قشقایی، چهار محال و بختیاری در این جشنواره برپا خواهد شد.
/108
انتهای پیام/