دبیر اجرایی نخستین هم اندیشی زبان های کهن ایرانی گفت: در این هم اندیشی ابتدا به آسیب شناسی رشته فرهنگ و زبان های باستانی می پردازیم و پس از آن راهکارهای لازم را برای ترمیم قطع ارتباط این رشته با رشته زبان شناسی و  برخی رشته های مرتبط را مورد بررسی قرار می دهیم.


سپیده عبدالکریمی، دبیر اجرایی نخستین هم اندیشی زبان های کهن ایرانی، در گفتگو با میراث آریا(chtn)  هدف از برگزاری این همایش را برقراری  تعامل میان رشته زبان شناسی، زبان های باستانی و اسطوره شناسی عنوان کرد و اظهار داشت: این رشته ها در اغلب دانشگاه ها دارای یک دپارتمان مشترک هستند ولی دانشجویان آنها با هم ارتباط و تبادل اطلاعات زیادی ندارند در حالی که دروس و محتویات این رشته ها مکمل یکدیگرند و تبادل اطلاعاتی دانشجویان، فرصتی است تا دانش و سطح علمی خود را ارتقا دهند. 


وی تصریح کرد: در سالیان گذشته، چنین نبوده و ارتباط تنگاتنگی به ویژه میان زبان شناسی و زبان های باستانی وجود داشته؛ از این رو در انجمن زبان شناسی تصمیم گرفته شد همایشی برگزار شود که ابتدا به آسیب شناسی رشته فرهنگ و زبان های باستانی بپردازد و بعد دلایل قطع ارتباط آن با رشته های یادشده و احیاناً ارائه راهکارهایی برای ترمیم این رابطه مطرح شود.

دبیر اجرایی این هم اندیشی درباره چگونگی تهیه و تنظیم مقالات گفت: در این هم اندیشی که موضوع آن برای نخستین بار به بحث گذاشته می شود، به عمد فراخوان ندادیم، چون می خواستیم مباحث در راستای خاصی قرار بگیرد و باید کسانی مقالات را می نوشتند که در جریان روند علمی و البته آسیب های این رشته قرار داشتند؛ بنابراین انجمن بی آنکه بخواهد با یک جهت گیری از پیش تعیین شده به افراد خاصی سفارش مقاله بدهد، تنها با این معیار که چه کسانی بیشتر در جریان کار قرار دارند، چه استاد و چه دانشجو، سفارش مقالات را داده است. اما برای همایش های بعدی قطعاً فراخوان داده خواهد شد و به موارد تخصصی تری ورود خواهیم کرد.

عبدالکریمی با تاکید بر این نکته که انجمن زبان شناسی یک نهاد خصوصی و خودگردان است، ادامه داد: مهم ترین مشکل این انجمن مانند بسیاری دیگر از موسسات خصوصی مشکل مالی است که در صورت همکاری نهادهایی که موضوع فعالیت آنها مشترک و نزدیک به انجمن است، می توان بخشی از هزینه ها را کاهش داد و بدین ترتیب هزینه ثبت نام برای شرکت در هم اندیشی ها پایین تر خواهد بود که طبعاً این امر امکان حضور علاقه مندان، به ویژه دانشجوها را در مجامع علمی بیشتر می کند.

دبیر اجرایی هم اندیشی زبان های کهن ایرانی درباره طیف مخاطبان این گردهمایی گفت: هیچ محدودیتی از نظر تخصص افراد برای شرکت در این نشست وجود ندارد و هرکس بنابر علاقه خود می-تواند در این هم اندیشی شرکت و گواهی حضور در همایش را که حائز امتیاز علمی است، دریافت کند. علاوه بر این، از همه نظرات، پیشنهادها و انتقادات سازنده ای که جهت پیشبرد اهداف علمی انجمن ارائه می شود استقبال می کنیم.

گفتنی است، هم‌اندیشی زبان‌های کهن ایرانی 18 مهر 1392 از ساعت 9 تا 30/16 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی واقع در بزرگراه کردستان، نبش خیابان 64، برگزار ‌می‌شود. علاقه‌مندان به حضور در این هم‌اندیشی می‌توانند با مراجعه به تارنمای انجمن زبانشناسی ایران به نشانی www.lsi.ir از شرایط و شیوه ثبت‌نام آگاهی یابند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139207156