لزوم ایجاد روادید مشترک بین کشورهای عضو اکو

رئیس اتاق بازرگانی ایران در هجدهمین نشست کمیته اجرایی اتاق بازرگانی و صنعت اکو بر امضاي تفاهم‌نامه در راستاي گسترش سرمايه‌گذاري مشترك، پي‌گيري تأسيس مركز داوري اكو، افزايش سرمايه بانك اكو، حل موانع گمركي و تسهيل در فرآيند صدور رواديد و ايجاد رواديد مشترك بين اعضاي اكو، تاکید کرد.

به گزارش میراث آریا(chtn)، «محمد نهاونديان» رئيس اتاق بازرگانی ایران در اين جلسه كه امروز پنجشنبه 18 مهرماه در اتاق بازرگانی ايران و با حضور دکتر محمدعلی نجفی، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگری و نمايندگاني از كشورهاي عضو اكو برگزار شد، با اشاره به نتايج مثبت از برگزاري جلسات شوراي گفت‌و‌گوي دولت و بخش خصوصي در ايران، گفت:‌ تاسيس شوراي گفت‌وگوي دولت‌ها و بخش خصوصي كشورهاي عضو اكو، تأثير به‌سزايي در توسعه روابط منطقه‌اي خواهد داشت.

وي ادامه داد: هم‌چنين مي‌توانيم از طريق برگزاري جلسات مستمر بين رؤساي اتاق‌هاي عضو اكو، اقتضائات لازم براي دو برابر كردن تجارت درون‌زاي اكو را فراهم كنيم.

نهاونديان با اشاره به روي كار آمدن دولت اعتدال‌گراي تدبير و اميد در ايران تصريح كرد: بدون شك رئيس جمهوري ايران از پيشنهاد برگزاري شوراي گفت‌و‌گوي دولت و بخش خصوصي منطقه اكو استقبال خواهد كرد.

رئيس اتاق ايران در ادامه با تأكيد بر چالش‌ها و فرصت‌هايي كه در منطقه اكو وجود دارد گفت: بايد با مديريت استراتژيك، چالش‌ها را به فرصت و فرصت‌ها را به راهي براي دست‌يابي به اهداف تبديل كنيم.

وي موج خشونت و افراطي‌گري را عامل بي‌ثباتي در منطقه دانست و تشريح كرد: هنوز در افغانستان نشانه‌هايي از آسيب‌هاي ناشي از افراطي‌گري ديده مي‌شود. عوارض اين صدمات در پاكستان، سوريه، بحرين و مصر وجود دارد.

نهاونديان اقتصاد را وسيله‌اي براي ايجاد امنيت و ثبات در منطقه برشمرد و اذعان كرد: همكاري‌هاي اقتصادي، ابزار خوبي براي ارتقاي ثبات در منطقه است.

وی سوق پيدا كردن مسير حركت اقتصاد جهاني به سوي آسيا را يك فرصت تاريخي دانست و گفت: كشورهاي منطقه بايد از اين فرصت تاريخي بهترين استفاده را كنند، از سوي ديگر روي كار آمدن دولت جديد با رويكرد اعتدال در ايران، موقعيت ايده‌آل ديگري است كه مي‌توان با استفاده از آن، به ايجاد ثبات و امنيت در منطقه كمك كرد.

نهاونديان در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد از توافق‌نامه‌هايي كه از سوي اكو تدوين شده‌اند ولي هم‌چنان در حد يك پيشنهاد بر روي كاغذ باقي مانده‌اند، تصريح كرد: اكو براي گسترش تجارت بايد برنامه‌هاي عمل روشن و عملياتي ارائه دهد. كشورهاي عضو نيز بايد در اجراي موافقت‌نامه‌هاي موجود، با جديت عمل كنند. مسأله ويزا يكي از مهم‌تريم موضوعاتي است كه بايد با كمك دولت‌ها حل شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران تأكيد كرد: كشورهاي عضو اكو راهي ندارند جز اين‌كه با آگاهي متقابل از ظرفيت‌هاي خود، سطح روابط و تعاملات خود را افزايش دهند.

وی همچنین امضاي تفاهم‌نامه در راستاي گسترش سرمايه‌گذاري مشترك، پي‌گيري تأسيس مركز داوري اكو، افزايش سرمايه بانك اكو، حل موانع گمركي و تسهيل در فرآيند صدور رواديد و ايجاد رواديد مشترك بين اعضاي اكو، را از مهم‌ترين موضوعاتي دانست که باید در جلسات کشورهای عضو اکو مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام/

کد خبر 139207184