بنای مذهبی دوره ساسانی کشف شد

سرپرست هیات باستان‌شناسی سیمره رماوند(برز قواله) از کشف بنای تاریخی در ایم محوطه باستانی خبر داد که به احتمال زیاد در دوره ساسانی کاربرد آیینی و مذهبی داشته است.


غلامرضا کرمیان در گفتگو با میراث آریا(chtn) گفت: در فصل اول کاوش محوطه باستانی رماوند سیمره مکانی کشف شد که ما تصور کردیم یک خانه اعیانی و یا کاخ است، اما مقایسه این مکان با محوطه‌های ساسانی دیگر ما را متوجه این نکته کرد که بنایی که گمان می‌کردیم کف آن را یافته‌ایم عمیق‌تر است و کاوش باید ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: در فصل دوم کاوش متوجه شدیم که بخش عظیمی از محوطه زیر خاک است و منطقه‌ای که در فصل اول کشف شده کف این مکان بوده است.

کرمیان تصریح کرد: در ادامه کاوش فصل دوم مقبره‌ای کشف شد که تصور ما را نسبت به کاربری این بنا تغییر داد، این مقبره که در ورودی طاق اصلی بنا پیدا شد فرضیات دیگری در رابطه با تاریخ محوطه باستانی رماوند به وجود آورد.

سرپرست هیات کاوش رماوند سیمره اظهار داشت: با توجه به وجود مقبره در این بنا فرضیه کاخ و یا خانه بودن آن از بین رفت و به احتمال زیاد بنای فوق کاربری مذهبی و آیینی داشته است چراکه در دوره ساسانی تدفینی در خانه‌های اعیانی صورت نمی‌گرفته است.

وی گفت: با وجود تزیینات عالی، کشف این مقبره دید ما را در جهت آیینی و مذهبی بودن این بنا تغییر داد اما نکته حائز اهمیت این است که نوع تدفین در این مقبره با تدفین‌های دوره ساسانی متفاوت است.

کرمیان در پایان افزود: برای بررسی‌های بیشتر در رابطه با این محوطه باید کاوش‌های بیشتری صورت بگیرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1392091026