به گزارش روابط عمومی اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين حميد رضا قاسمي با اعلام اين خبر گفت: مطابق با مصوبه هيئت محترم وزيران و باستناد اصل يکصد و سي و هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مجاز است با رعايت قوانين و مقررات مربوطه، به طرح هاي گردشگري بخش غير دولتي، در قالب قراردادهاي منعقد شده با نهادهاي مالي داراي مجوز از مراجع ذيصلاح، حداکثر تا سقف 8درصد کمک سود اعطاي تسهيلات پرداخت کند.
قاسمي با اشاره به اين دستور العمل افزود: در دستورالعمل اوليه پرداخت يارانه، يارانه سود و کارمزد تسهيلات بانکي فقط به پروژههايي اعطاء ميگرديد که از سوي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، جهت دريافت تسهيلات به بانک عامل مربوطه معرفيشده بودند؛ ولي در شيوه نامه جديد، کليه پروژههاي تاسيسات گردشگري موضوع ماده (1) آئين نامه که از تسهيلات بانکي بهرهمند شدهاند، حتي در صورتي که داراي معرفي نامه از سوي سازمان نيز نباشند، مشمول دريافت يارانه خواهند شد.
وي مبناي محاسبه يارانه در پروژهها سال اخذ پروانه بهرهبرداري و همچنين ميزان تسهيلات دريافتي را حداکثر برابر با 80درصد هزينه ساخت خواند و تصريح كرد: در شيوه نامه جديد، دوره ساخت براي پروژههاي «ايجادي» حداکثر سه سال، براي پروژههاي «تکميلي» حداکثر دو سال و براي پروژههاي «اصلاحي» حداکثر يک سال، لحاظ ميگردد. در صورتي که طول دوره ساخت پروژهها بيشتر از اعداد ذکر شده باشد، تعداد سالهاي مازاد در محاسبه ميزان يارانه، منظور نميگردد و اين بدان معني است که سرمايهگذاران به اجراي پروژه در طول دوره ساخت کمتري تشويق گردند.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين يادآور شد: در پرداخت يارانه سود و کارمزد تسهيلات بانکي، هزينههايي که مشمول اخذ يارانه نميباشند شامل هزينه هاي قبل از اجرا همچون تامين عرصه، تهيه نقشه، پروانه ساختماني، استعلامات و هزينههاي زيرساخت همچون آب، برق، گاز، تلفن، راه دسترسي تا ورودي سايت و ... بوده و به طور کلي « هزينههاي قبل از گودبرداري» مشمول دريافت يارانه نميباشد. همچنين شايان ذکر است يارانه به «تسهيلات سرمايه در گردش» نيز تعلق نخواهد گرفت و تنها به دوره ساخت پروژه تعلق ميگيرد دوره تنفس، فروش اقساطي و ... نيز مشمول دريافت يارانه نميگردد.
اين مقام مسئول شرايط يارانه سود و کارمزد تسهيلات بانکي به پروژههايي حوزه گردشگري سه مورد اعلام كرد و گفت: اين شرايط شامل:1- پروژه، يکي از مصاديق تاسيسات گردشگري موضوع ماده يک «آيين نامه ايجاد، اصلاح، تکميل، درجه بندي و نرخگذاري تاسيسات گردشگري و نظارت بر فعاليت آنها» باشد.2- پروژه به بهرهبرداري کامل رسيده و داراي پروانه بهرهبرداري دائم از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري باشد. 3- در صورت بهرهبرداري پروژه از تسهيلات بانکي، تسهيلات از «منابع داخلي بانکها» تامين شده باشد.
قاسمي در پايان اظهار داشت: در شيوهنامه جديد، پروژههايي از حوزه گردشگري که سرمايهگذار در آن بدون استفاده از تسهيلات بانکي، رأساً اقدام به تامين مالي پروژه خود نموده است نيز مشمول دريافت يارانه ميباشند. در اين حالت مبناي محاسبه يارانه «برآورد هزينه ساخت و تجهيز پروژه» در زمان صدور پروانه بهرهبرداري خواهد بود، که توسط کارشناس رسمي دادگستري صورت ميپذيرد.
/108
انتهای پیام/