کشف یک معدن سنگ ساسانی در فیروزآباد

معاون میراث فرهنگی فارس از کشف یک معدن سنگ مربوط به دوره ساسانی در شهرستان فیروزآباد خبر داد و گفت: این معدن در انتهای تنگ معروف پشمه ای در کوه پودنه واقع در شمال شرقی شهر فیروزآباد و در ارتفاع حدود 210 متری از سطح دشت قرار دارد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس ، عبدالرضا نصیری گفت : شرایط زمین شناسی محیط و ایجاد سنگ آهکی مطبق و لایه ای با ابعاد تقریباً منظم شرایط مناسبی را جهت برش و تراشکاری در دسترس حجاران ساسانی قرار می داده است . از سوی دیگر نزدیک بودن معدن سنگ مذکور به شهر گور و کاخ اردشیر دلیل دیگر در انتخاب این محل به عنوان معدن سنگ بوده است.

وی افزود : جهت دستیابی به محل معدن نقاط سخت گذر را سنگ بندی و تسطیح کرده اند . فاصله جایگاه معدن تا مرکز شهر گور یعنی محل ساخت و چهار طاقی سنگی بارعام ( معروف به شاه نشین ) حدود 5/3 کیلومتر می باشد . قطعات سنگ حدود 300 متر اول از بالای کوه با شیبی حدود 40 درجه حمل می گردید و در دشت مابقی مسیر آسان تر طی می شد تا به محل شهر گور می رسیده است .

این مقام مسئول با اشاره به این که سنگ های عظیم الجثه در ایجاد بنای معروف شاه نشین و همچنین سازه های سنگی واقع در شهر باستانی « گور » در عهد ساسانی استفاده می شده است گفت : این معدن شیوه برش منحصر به فردی از حجاری سنگ در دوران ساسانی را در اختیار می گذارد .

معدن مذکور توسط ضرغام دهقان از دوستداران میراث فرهنگی شهر فیروزآباد شناسایی و کشف شد و هم اکنون مراحل ثبت این اثر با ارزش تاریخی توسط دفتر ثبت آثار میراث فرهنگی فارس در حال انجام است .

انتهای پیام/

کد خبر 139209134