شکست آذربایجان در پرونده چوگان/پیشنهاد ایران به یونسکو برای اصلاح فرآیند ثبت میراث معنوی

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تغییر و اصلاح فرآیند ثبت میراث معنوی به یونسکو خبر داد و گفت: آذربایجان در ثبت پرونده چوگان به نام این کشور شکست خورد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دکتر محمدعلی نجفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در خانه هنرمندان ایران با حضور در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به اینکه کشور آذربایجان به دنبال ثبت مستقل ورزش چوگان بود می توان گفت این کشور موفقیتی به دست نیاورده چراکه پرونده‌ به نام چوگان قره‌باغ ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان در مورد ثبت چوگان شکست خورده است، ادامه داد: در متن اصلی سندی که در یونسکو به ثبت رسیده، ایران به عنوان خاستگاه اصلی این ورزش معرفی شده است که این مساله راه را برای ثبت جهانی چوگان باز می‌کند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: همکاران ما اجازه ندادند کارشناسان یونسکو تصمیم نادرستی بگیرد.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: مساله ثبت در هر دو حوزه آثار مادی و معنوی فرآیند مشخصی دارد، به نظر می‌رسد مواردی که قبل از ورود ما به سازمان برای ثبت پیشنهاد شده است این فرآیند را طی نکرده‌اند.

نجفی یادآور شد: وقتی پیشنهاد ثبت یک اثر از سوی کشوری مطرح می‌شود کارشناسان یونسکو برای اطلاع از صحت اطلاعات پرونده به کشور مرجع رفت و آمد می‌کنند، واضح است که در بسیاری از موارد به دلیل نواقصی که در نحوه ارائه پرونده‌ها وجود داشته است، کارشناسان یونسکو برای ثبت آثار قانع نشده‌اند.

وی تاکید کرد: اصلاح اقداماتی که بدون کارشناسی انجام شده و بازبینی موارد ارائه شده برای ثبت از اقداماتی است که در دستور کار سازمان قرار دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین از ارائه پیشنهادی به یونسکو برای تغییر در قوانین مربوط به ثبت میراث معنوی خبر داد و گفت: در ارتباط با ثبت میراث معنوی، یونسکو نیازمند یک تغییر کلی است.

معاون رئیس جمهور افزود: هدف از ثبت میراث معنوی برقراری صلح بوده اما در حال حاضر این مسئله باعث بروز مشکل بین کشورها شده است، بنابراین به نظر می‌رسد قوانین مربوط به ثبت میراث معنوی در یونسکو نیازمند بازنگری و اصلاح است.

انتهای پیام/

کد خبر 139209145