احمد مسجدجامعی در گفتگو با میراث آریا(chtn)، بازخوانی و بازسازی تعاریف موجود در رابطه با تهران را برای آشنایی با تاریخ این شهر لازم دانست و افزود: تهران پایه نظام تاسیسات تمدنی جدید در کشور است، بسیاری از بزرگان در این شهر به بالندگی و رشد رسیده اند، طبیعت این شهر تنوع فوق العاده ای دارد، جغرافیا و بوم شناسی همگی در تهران تنوع دارد و ادیان در این شهر کنار یکدیگر زندگی فعالی دارند، اینها مفاهیمی است که تهران را معرفی میکند.
وی ادامه داد: رویکرد توسعه کالبدی تهران بر اساس یک نگرش اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی تدوین نشده است و اگر ما این نگرش را اساس و مبنا قرار دهیم ظرفیت های زیادی برای گردشگران ایجاد خواهد شد.
مسجدجامعی در ادامه حرم حضرت عبدالعظیم را یکی از بزرگترین جاذبه های گردشگری تهران معرفی کرد و اظهار داشت: پرداختن به ری اولویت دارد، موضوعی که از آن غفلت شده بود و در دوره جدید باید جبران شود، چراکه ری حوزه تمدنی کهن ایران را نمایندگی می کند و می تواند منشا آثار بسیاری در فهم شرایط تمدنی باشد.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تفکیک تهران امروز به شمال و جنوب را نتیجه روی کار آمدن دولتهای نفتی دانست و گفت: شمال و جنوب تهران در گذشته به این شکل نبود و اقشار مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کنار یکدیگر زندگی می کردند. با روی کار آمدن دولت های نفتی و شکل گیری گروه های نوکیسه این فضا به هم ریخت، ری الان جنوب تهران است در حالی که زمانی بزرگان و بازرگانانی داشته و یک مرکز فرهنگی، تمدنی، اقتصادی و اجتماعی بوده است.
وی ادامه داد: برای تغییر این وضعیت و جان بخشیدن به مرکز تاریخی تهران مسئولان باید پیشقدم شوند تا بقیه تبعیت کنند، پیشنهاد نقل مکان مدیران اجرایی به نقاط مرکزی شهر طرحی قابل اجراست که رونق این مناطق را به دنبال خواهد داشت.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: بسیاری از بناهای ارزشمند تاریخی در مرکز شهر قرار گرفته است که این بناها به لحاظ ویژ گی های شهری ارزش زیادی دارد. در برنامه 5 ساله شهرداری که در حال تدوین است توجه ویژه ای به حفظ، احیا، بازسازی و نوسازی بناهای تاریخی شده است.
مسجدجامعی از تشکیل کارگروهی با حضور مدیریت شهری، شورای شهر، وزارت مسکن و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای پیگیری و توجه به وضعیت بناهای تاریخی خبر داد و گفت: در این کارگروه سندی که مورد توافق همه اعضا باشد به تصویب خواهد رسید، همچنین برای اجماع بیشتر، پیشنهاد شده تا سند مذکور به تصویب شورای عالی شهرسازی هم برسد.
به گفته رئیس شورای اسلامی شهر تهران مرکز شهرها در کشورهای مختلف از مهمترین و خاص ترین نقاط است، اتفاقی که در تهران به حالت عکس درآمده و بخش مرکزی شهر خالی از سکنه و به انبار تبدیل شده است و این انبارها آسیب اساسی به بناهای تاریخی وارده کرده است.
وی ایجاد رویکرد جدید و در ویترین قرار دادن مرکز شهر را راهکار مناسبی برای خروج از این وضعیت دانست و افزود: برای در ویترین قرار گرفتن این منطقه نیازمند مجموعه به هم پیوستهای هستیم، محور ما باید توسعه کالبدی مبتنی بر توسعه اجتماعی و فرهنگی باشد، رویکردی که در اولویت های برنامه ریزیهای مدیریت شهری به آن توجه شده است.
مسجدجامعی در پایان گفت: با توجه به اینکه عموم مردم ما به تاریخ و فرهنگ ایرانی علاقه دارند، دولت و مدیریت شهری باید تلاش کنند با عملیات کارشناسی به اسناد مشترکی برای حفاظت و حراست از مواریث فرهنگی دست یابند.
انتهای پیام/